ΔιεθνήΡοή Ειδήσεων

Reuters: Αγγίζουν τους 50.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία

O αριθμός των θανάτων προκαλεί σφοδρή κριτική στον Τζόνσον, τον οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν ότι έδρασε πολύ αργά.

Τους 50.000 αγγίζουν πλέον οι νεκροί από τη νόσο COVID-19 στη Βρετανία, την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σταδιακή χλάρωση των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, o αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον στους 49.646 περιλαμβανομένων στοιχείων από πιστοποιητικά θανάτων που δημοσιεύτηκαν σήμερα για την Αγγλία και την Ουαλία και έρχονται να προστεθούν σε αυτά που προϋπήρχαν για Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και θανάτους στην Αγγλία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Σε αντίθεση με τον καθημερινό αριθμό θανάτων που δημοσιεύει η κυβέρνηση, τα στοιχεία των πιστοποιητικών θανάτου της Τρίτης περιλαμβάνουν ύποπτα κρούσματα και επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19.

O αριθμός των θανάτων προκαλεί σφοδρή κριτική στον Τζόνσον, τον οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν ότι έδρασε πολύ αργά προκειμένου να προστατεύσει τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία και για να στήσει ένα ικανό σύστημα τεστ και εντοπισμού κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση του Τζόνσον λέει ότι ενώ μπορεί να έχει κάνει κάποια λάθη, όμως αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας από το ξέσπασμα της γρίπης του 1918 και ότι έχει διασφαλίσει ότι το σύστημα υγείας δεν θα καταρρεύσει.

Τον Μάρτιο, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας είχε αναφέρει ότι η διατήρηση των θανάτων κάτω από 20.000 θα ήταν ένα «καλό αποτέλεσμα». Τον Απρίλιο, το Reuters ανέφερε ότι το χειρότερο σενάριο της κυβέρνησης ήταν 50.000 θάνατοι.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close