Δυτική Ελλάδα

Ραβασάκι με 10ημερη προθεσμία για την ομοιομορφία στα καταστήματα έστειλε ο δήμος Αμφιλοχίας

epi-amfiloxia

Έγγραφη επιστολή έστειλε ο Δήμος Αμφιλοχίας στους καταστηματάρχες της οδού Γ. Στράτου.

Η ανάπλαση της Γ. Στράτου από την πλευρά των καταστημάτων, με το νέο ομοιόμορφο στέγαστρο, άλλαξε ριζικά την εικόνα και έδωσε νέα πνοή στην πόλη της Αμφιλοχίας, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους δημότες και τους επισκέπτες οι οποίοι κυρίως τους θερινούς μήνες κατακλύζουν το σημείο. Είναι κοινή ομολογία άλλωστε των επαγγελματιών, ότι η παρέμβαση αυτή, αναβάθμισε και αύξησε παράλληλα την επισκεψιμότητα στα καταστήματά τους. Δεν πέρασε όμως ούτε χρόνος και η Γ. Στράτου αρχίζει σιγά – σιγά να ξαναπαίρνει την αρχική του μορφή, με τους επαγγελματίες να προσθέτει ο καθένας τη δική του πινελιά.
Ο Δήμος Αμφιλοχίας έστειλε στους επαγγελματίες την κάτωθι επιστολή:

Διαπιστώνεται ότι ορισμένοι επαγγελματίες της οδού Γ. Στράτου που κάνουν χρήση του χώρου στο νέο στέγαστρο που κατασκευάστηκε από το Δήμο με πόρους του ΕΣΠΑ , προέβησαν σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του κοινόχρηστού χώρου και εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση των πεζών στην ζώνη πλάτους του 1,50 μέτρων που δημιουργήθηκε εκτός του χώρου κατάληψης των καταστημάτων.
Επίσης επί του κοινοχρήστου χώρου έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα εκτός του επιτρεπόμενων τραπεζοκαθισμάτων και λοιπά εξαρτήματα, που έχουν σχέση με την εσωτερική λειτουργία της κάθε επιχείρησης και που απαγορεύεται να τοποθετούνται εκτός του καταστήματος, πέραν του χώρου που προβλέπεται στις σχετικές άδειες.
Σας γνωρίζουμε ότι βάσει του ισχύοντα κανονισμού χρήσης κοινοχρήστων χώρων, απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια τοποθέτησης εξοπλισμού ή κατασκευής στον χώρο που σας έχει παραχωρηθεί από το δήμο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ή για την έκθεση προϊόντων , χωρίς την έγγραφη άδεια του Δήμου.
Με βάση τα ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι :
Α) υποχρεούστε να απομακρύνετε, εντός 10 ημερών, οποιαδήποτε κατασκευή ή κινητό εξοπλισμό από τη ζώνη διέλευσης πεζών (πινακίδες, σταντ, διαχωριστικά, γλάστρες και ζαρντινιέρες, άχρηστα υλικά) και από τις κολώνες της υπερκατασκευής, επαναφέροντας την αρχική κατάσταση και επιδιορθώνοντας με τα ίδια υλικά τυχόν βλάβες που προξενήσατε, σε συνεννόηση με την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
Β) Η παραβίαση του κανονιστικού πλαισίου του ισχύοντος κανονισμού χρήσης κοινοχρήστων χώρων, επιβάλλει στο Δήμο να προχωρήσει στη λήψη των προβλεπομένων μέτρων (πρόστιμο, αφαίρεση δικαιώματος χρήσης του χώρου, διοικητική αποβολή).
Γ) Η παρεμπόδιση του δικαιώματος χρήσης του χώρου από τους πεζούς, ή το παρκάρισμα οχημάτων επί του πλακόστρωτου χώρου, επιφέρει την επιβολή των προβλεπομένων προστίμων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τροχαία, κ.λ.π.).
Για τα ανωτέρω ο Δήμος επανειλημμένα έχει ενημερώσει στα πλαίσια υλοποίησης του
έργου : «Ανακατασκευή κοινόχρηστου χώρου από κυκλικό κόμβο Αμφιλοχίας έως τα δυτικά
όρια σχεδίου πόλης και κατασκευή πρότυπης ανωδομής» .
Οι αναφερόμενες προθεσμίες και ενέργειες στο παρόν είναι ανατρεπτικές, (δηλαδή δεν μπορούν να παραβιαστούν), για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Με την ολοκλήρωση των στεγάστρων και μετά τον έλεγχο, παραλαβή και ολοκλήρωση του έργου από αρμόδια επιτροπή και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, θα οριστούν και θα σας δοθούν τεχνικές προδιαγραφές και οδηγίες για την τοποθέτηση των επιγραφών της κάθε επιχείρησης
Ο δήμος μας, θα προβεί σε διόρθωση των καταλαμβανόμενων τετραγωνικών μέτρων του καταλαμβανόμενου χώρου του κάθε καταστήματος με βάση τη νέα διαμορφωμένη κατάσταση του χώρου και θα σας ενημερώσει σχετικά .

e-maistros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button