Γεγονότα

Ραγδαίες οι αλλαγές στο Ακτιο – Αμβρακία

aktio-ambrakia1Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν οι εργαζόμενοι του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία, μετά την δημοσιοποίηση χθες της εξαγοράς της ΑΕΓΕΚ από την “Ακτωρ”. Αυτά πρακτικά σημαίνει ότι επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο έργο της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αμβρακία, αλλαγές που πιθανώς να έχουν επιπτώσεις και με το προσωπικό στο έργο, στο οποίο, ανάλογα με τα Τμήματα του έργου, τους οφείλονται από πέντε έως δώδεκα μήνες.
Αν και είναι νωρίς ακόμη να γίνουν εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται η νέα εταιρία να θελήσει να απασχολήσει δικό της εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και να αναλάβει το έργο με υπεργολαβίες , με την εγγύηση όμως της μεγάλης κατασκευαστικής, που θεωρείται ένα από τα “δυνατά” ονόματα του κατασκευαστικού κλάδου αυτή τη στιγμή στη χώρα.
Η εμπλοκή της “Ακτωρ” πάντως σηματοδοτεί μια θετική εξέλιξη για την απεμπλοκή του έργου του οδικού άξονα Ακτιο Αμβρακία, ενώ για τους εργαζομένους που βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας, απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι προθέσεις του.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπεγράφη, στις 19 Απριλίου, μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και της Alpha Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς, Μνημόνιο Συναντίληψης για την απόκτηση του 80% της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική.
Ειδικότερα, το μνημόνιο περιλαμβάνει κατά συνοπτικό τρόπο τα εξής:

(α) την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές,

(β) την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΑΕ, και

(γ) την ανάληψη από την ΑΚΤΩΡ της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ για τα υπό εκτέλεση έργα της, με σκοπό την εύρυθμη, έγκαιρη και απρόσκοπτη αποπεράτωσή τους.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μέχρι τις 31 Μαΐου.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button