ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

“Υποβάθμιση το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ματαράγκα”

Επιστολή Παπαναστασίου στο Δ.Σ. της Τράπεζας

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς καταθέτει την ένσταση του για το φημολογούμενο κλείσιμο υποκαταστήματος στη Ματαράγκα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το κλείσιμο του υποκαταστήματος σημαίνει μεγάλη υποβάθμιση για την περιοχή και ζητά επανεξέταση της πρόθεσης για αναστολή της λειτουργίας του.

Επισυνάπτεται το κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια έντονη φημολογία σχετικά με επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΤράπεζαςΠειραιώς στηΜαταράγκα.

Αν, πραγματικά, αληθεύει σας γνωρίζουμε ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής,καθώς το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποτελεί το μοναδικότραπεζικόίδρυμακαι μάλιστα σε απόσταση 20 χιλιόμετρων από την πόλη του Αγρινίου.

Στο κατάστημα της συγκεκριμένης αμιγώς αγροτικής περιοχής, εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο αγρότες, καθώς αποτελεί υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, επαγγελματίες της περιοχής και σημαντικό αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Οι πελάτες της Τράπεζας που κατοικούν στην περιοχή θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να δαπανούν σημαντικά χρηματικά ποσά προκειμένου να εξυπηρετούνται από το πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζαςστοΑγρίνιο.

Τη συγκεκριμένη μάλιστα περίοδο, κατά την οποία επιβάλλεται η τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές στα καταστήματα του Αγρινίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη δυσλειτουργία και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίαςτουκορωνοϊού.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, απόρροια της στρατηγικής των Τραπεζών για διατήρηση όσο το δυνατό λιγότερων τραπεζικών καταστημάτων, στηριζόμενη αυστηρά και μόνο σε οικονομικά κριτήρια, παραβλέπει τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των κατοίκων της αγροτικής μας περιοχής.

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και θα αναθεωρήσετε την πιθανή απόφαση σας αναφορικά με το κλείσιμο του καταστήματος.
Μια απόφαση που προκαλεί προβληματισμό, αγανάκτηση αλλά και δικαιολογημένη ανασφάλεια στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας.

Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψητο αίτημα όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής αλλά και των κατοίκων της περιοχής και να επανεξετάσετε όποια πρόθεση για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στη Ματαράγκα”.

Ένα Σχόλιο

  1. Καλες οι προσπαθειες του Δημσρψου αλλα δεν φτανουν.Πρεπει να καταλαβουμε οτι δεν πρεπει να παρακαλαμε για οτι δικαιουμαστε.Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ οι τραπζρς να κοιταν μονα τα κεδη τους!Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι σε μεγαλο ποσοστο ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.Δηλαδη ΔΩΣΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ..ΚΛΕΙΝΟΥΝ!Αυτο κατα τη γνωμη μου ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΕΙΣΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button