sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

“Βροχή” ακυρώσεων κρατήσεων στην Λευκάδα τον Ιούλιο

Ποιοι έκτακτοι παράγοντες επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στο νησί-ελπίδες ανάκαμψης τον Αύγουστο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον τουρισμό στην Λευκάδα, το υπόλοιπο του Ιουλίου αλλά και του Αυγούστου, όπου και καταγράφονται πολλές ακυρώσεις σε καταλύματα, τουριστών που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τα Βαλκάνια και που τα τελευταία χρόνια προτιμούν μαζικά το όμορφο νησί του Ιονίου.

Για σοβαρό πρόβλημα που έχει πολλές παραμέτρους και κατά κύριο λόγο ψυχολογικές και οικονομικές κάνουν λόγο άνθρωποι της τουριστικής αγοράς και ειδικότερα οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στο νησί.

Μια παράμετρος για παράδειγμα, είναι το υψηλό κόστος της διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού, που θα πρέπει να επιδεικνύεται υποχρεωτικά στα σύνορα και το οποίο χαρακτηρίζεται δυσβάστακτο για οικογένειες. Πχ μια τετραμελής οικογένεια στη Σερβία θα υποχρεωθεί να πληρώσει ακόμη και 600 ευρώ για το τεστ, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά το κόστος των διακοπών. Άλλωστε, πρόκειται για τουρίστες που έχουν περιορισμένο budget διακοπών.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η καταγραφή κρουσμάτων στο νησί, που δείχνει την Λευκάδα με σκούρο πράσινο χρώμα στον χάρτη, δηλαδή με σημαντικό αριθμό κρουσμάτων , αν και τονίζεται πως η εικόνα αυτή είναι πλασματική, αφού πέντε από τα μέχρι σήμερα κρούσματα (σ.σ. μια πενταμελής οικογένεια Σέρβων) , δεν είναι σε τουρίστες που διέμεναν στο νησί, αλλά που βρίσκονταν σε ιστιοφόρο διερχόμενο από την Λευκάδα.

Όμως η εικόνα αυτή, προκαλεί φόβο σε κάθε περίπτωση και πυροδοτεί επιπλέον ακυρώσεις κρατήσεων.

Άλλωστε , πολλοί επισκέπτες σκέφτονται πως δεν θα ήθελαν σε καμιά περίπτωση να βρεθούν θετικοί στο νησί και να “εγκλωβιστούν” στο νησί σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες…

Σε ότι αφορά την πληρότητα των καταλυμάτων στο νησί της Λευκάδας ο Διον. Γαζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, τόνισε στο agriniopress.gr ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια επίσημη στατιστική καθότι το νησί είναι προσβάσιμο οδικώς.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων επιλέγουν προς το παρόν να μην παρουσιάσουν στοιχεία. Προσωπική του εκτίμηση είναι ότι η πληρότητα κυμαίνεται μεταξύ 10-15% αν και τα υπάρχει μεγάλη άνοδος μεταξύ Παρασκευών και Κυριακών, οπότε αρκετός κόσμος από τις γύρω περιοχές επιλέγει να μεταβεί στη Λευκάδα για τριήμερο.

Από τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις σε ότι αφορά τα πακέτα των Tour Operators, επιβεβαιώνει ο κ. Γαζής, με την αρχική απαγόρευση για τους Σέρβους τουρίστες να διαδραματίζει ρόλο. Όσοι επιλέγουν να κάνουν ελεύθερο τουρισμό εξακολουθούν να έρχονται. Ζήτημα αποτελεί σαφώς και το κόστος του τεστ στο οποίο πρέπει να υποβληθούν στις πατρίδες τους οι τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Λευκάδα αλλά και το γεγονός ότι η Λευκάδα παρουσιάζεται στο χάρτη του ΕΟΔΥ με σκούρο πράσινο χρώμα.

Ο κ. Γαζής θεωρεί ότι ο τρόπος που αναπαράγεται η κατανομή των κρουσμάτων από τα μέσα, μέσω του ΕΟΔΥ, επιφέρει πλήγμα στον τουρισμό του νησιού.

Σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι δηλώνει αισιόδοξος για τον Αύγουστο, καθώς λόγω των Άγγλων τουριστών θα υπάρξει μία άνοδος, αν δεν προκύψει κάποιο επιπλέον ζήτημα. Κατέληξε ότι υπάρχει μία δυναμική που οφείλεται σε κρατήσεις που δεν έχουν ακυρωθεί ενώ παράλληλα σημαντική παράμετρος είναι και οι κρατήσεις airbnb για τις οποίες όμως δεν υπάρχει εικόνα ακόμη.

Ετικέτες

5 Σχόλια

  1. Ο κ. Σκιαδαρέσης φοβάται ότι οι γείτονες θα μετατρέψουν το νησί του σε «γύφτικο προορισμό» λησμονώντας προφανώς σε ποιους απευθύνεται!

    Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός Ηπειρωτών, ειδικά Γιαννιώτες και Αιτωλοακαρνανία επιλέγουν την Λευκάδα για τις διακοπές του καλοκαιριού.

    Οι περισσότεροι είναι φανατικοί λάτρεις του νησιού και σταθερή στην επιλογή.Μην τα ξεχνάμε!!!!!!!

  2. Με κοινωνικο λενε ειναι ολα κλεισμενα και αν τους πεις χωρις κοινωνικο τουρισμο εχουν παρα πολλα δωματια, γιατι δεν αφηνετε το κοσμο να ερθει με εισητηρια κοινωνικου τουρισμου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close