ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

“Βόμβα” Γερουλάνου: Στο Συνέδριο – «παρωδία» απαντάμε με ψήφισμα για Δημοκρατικό Συνέδριο

Μια εβδομάδα πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου, ο Παύλος Γερουλάνος «άνοιξε τα χαρτιά του» και μίλησε για όλα στην κάμερα του ΤheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller, καταθέτοντας την πρότασή του για ψήφισμα στο επικείμενο Συνέδριο που προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο κ. Γερουλάνος ευθύς εξαρχής έκανε γνωστή τη θέση του πως το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ «είναι ένα Συνέδριο – παρωδία, ένα συνέδριο ‘’ψεκάστε –σκουπίστε-τελειώσατε’’» και ο σκοπός του – όπως είπε- «είναι ένας: Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο μέσα στο Συνέδριο, αυτό στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα, ότι δεν είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ότι είμαστε ένα κόμμα που ακολουθεί αυταρχικές διαδικασίες, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα. Αυτό δεν αξίζει ούτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτε στο κόμμα προφανώς, αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία».
«Να μη ληφθεί καμία δεσμευτική απόφαση σε αυτό το Συνέδριο – Δημοκρατικό Συνέδριο στην αρχή του 2020 με εκλεγμένους Συνέδρους» «Ζητάμε ένα πραγματικά δημοκρατικό ανοικτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Γερουλάνος και εν συνεχεία προσδιόρισε το περιεχόμενο του ψηφίσματος (διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά), που πρόκειται να καταθέσει, λέγοντας πως: «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που θα καταθέσουμε ψήφισμα, το οποίο λέει πως οι αποφάσεις αυτές που σχεδιάζονται να ληφθούν δεν πρέπει να παρθούν σε ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους. Μόνο η βάση ή ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο νομιμοποιούνται να λάβουν αποφάσεις όπως η επιμήκυνση της θητείας του προέδρου. Εμείς ζητάμε στην αρχή του 2020 τη διεξαγωγή δημοκρατικού Συνεδρίου… Αυτό που αντιμετωπίζουμε παντού είναι πως ο κόσμος έχει απαξιώσει το Συνέδριο και τείνει να μην έρθει λέγοντας πως ‘’πάλι θα περάστε ό, τι θέλετε εσείς’’, εμείς λέμε ‘’όχι έχεις φωνή’’, κανείς δεν πρέπει να σιγήσει και η στήριξη αυτού του ψηφίσματος είναι η αρχή».

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, το ψήφισμα «απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν ότι αυτός χώρος χρειάζεται έναν σοβαρό φορέα, έναν φορέα ο οποίος να έχει όραμα για τη χώρα, που να μεταφράζεται σε θέσεις που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, με στρατηγική που θα βάλει αυτό το χώρο στην ηγεμονία της πολιτικής ζωής του τόπου και υπο-εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή. Είναι ώρα να δώσουμε μια διαφορετική πρόταση, και αυτό δεν γίνεται απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες». Σχετικά με τον στόχο του ψηφίσματος, ο κ. Γερουλάνος, επισήμανε πως «επιδιώκουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, καλούμε όποιον θέλει και κατανοεί τη σημασία του να γίνουν όλα σωστά να το στηρίξει, έτσι ώστε το μήνυμα στην ηγεσία να είναι ξεκάθαρο, πως αυτό που γίνεται σήμερα απαξιώνει τον χώρο, δεν αξίζει σε κανέναν και ειδικά στο κόμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκφράσει ποτέ αυτό που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά» Αναφορικά με την συζήτηση για τη «μάχη» στην Κεντροαριστερά και αν μπορεί να γυρίσει η αναλογία των δυνάμεων, όπως καταγράφηκαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει σχεδόν υπερ4πλάσιο ποσοστό σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Γερουλάνος εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως «μπορεί να γυρίσει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει ποτέ αυτό που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά. Κοιτάξτε τη νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία, την ίδια στιγμή που έχουμε μια ΝΔ με οικογενειοκρατία. Γι αυτό εμείς πρέπει να είμαστε ένα ανοικτό κόμμα, να δείξουμε στους πολίτες ότι πιστεύουμε σε κάποιες αρχές και αξίες». Για τα όσα ακούγονται για προσέγγιση τού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Θα πρέπει να αστειεύεστε και μόνο αυτά που έχω πει για τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να με δεχθούν και να ήθελα… Πέρα από την πλάκα δεν υπάρχει προοπτική, δεν δίνω τυχαία τον αγώνα μου σε αυτόν τον χώρο, εδώ θα μείνω και εδώ θα δώσω αυτή τη μάχη». Γενικά για το ενδεχόμενο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, είπε πως «δεν υπάρχει θέμα σύγκλισης, ανήκουμε στον γενικότερο χώρο, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία λέγοντας πως θα σκίσει τα Μνημόνια και θέλει στην ουσία να παραμείνει ένα κλειστό κόμμα, να υπηρετήσει τους δικούς του και όχι την ελληνική κοινωνία».

TheCaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button