ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Το ρολόι της Αποκάλυψης” δείχνει 100″ πριν το τέλος του πολιτισμού…

Υπάρχει από το 1947 και είχε δημιουργηθεί και επιβλέπεται από το Bulletin of the Atomic Scientists

Το «Ρολόι της Αποκάλυψης» (Doomsday Clock) είναι ένα συμβολικό ρολόι, το οποίο απεικονίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα στην ολική καταστροφή. Υπάρχει από το 1947 και είχε δημιουργηθεί και επιβλέπεται από το Bulletin of the Atomic Scientists, οι οποίοι συμβουλεύονται ένα ευρύ συμβούλιο, στο οποίο περιλαμβάνονται και νομπελίστες. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο κοντά βρίσκονται οι δείκτες του ρολογιού στα μεσάνυχτα, τόσο πιο κοντά βρίσκεται η ανθρωπότητα στην ολική καταστροφή, από αίτια όπως ο πυρηνικός πόλεμος ή η κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Bulletin of the Atomic Scientists ανακοίνωσε ότι το συμβολικό «Ρολόι της Αποκάλυψης» έχει φτάσει στα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, το πλησιέστερο στην καταστροφή που οι επιστήμονες έχουν κρίνει τον κόσμο να είναι σε οποιοδήποτε σημείο από τη δημιουργία του το 1947, στην αρχή του ψυχρού πολέμου.

Ο κίνδυνος κατάρρευσης από τα πυρηνικά όπλα και η κλιματική κρίση βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες και πρώην αξιωματούχους, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το σημερινό περιβάλλον «βαθιά ασταθές».

Οι ίδιοι αναφέρουν η άνοδος των «εκστρατειών παραπληροφόρησης μέσω του κυβερνοχώρου» σε συνδυασμό με τις δυο παραπάνω απειλές, κρατούν μακρυά τους πολίτες από την πρόοδο.

«Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει. Ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει δύο ταυτόχρονες υπαρξιακές απειλές», δήλωσε η Μαίρη Ρόμπινσον, πρόεδρος μιας ανεξάρτητης ομάδας παγκόσμιων ηγετών που ονομάζεται The Elders, πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας και πρώην Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ρόμπινσον δήλωσε ότι οι χώρες που δεν σκοπεύουν να εξαλείψουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά αντί αυτού εκμεταλλεύονται ορυκτά καύσιμα επιβάλλουν «την θανατική ποινή στην ανθρωπότητα». «Όσο τα πυρηνικά όπλα είναι διαθέσιμα, είναι αναπόφευκτο να χρησιμοποιηθούν μία μέρα τυχαία, ότι θα γίνει ένας λάθος υπολογισμός ή σχεδιασμός», είπε.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button