Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους αστυνομικούς-κατώτερο το συνδικαλιστικό κίνημα”

"Βολές" Δημήτρη Ραυτογιάννη: "Η ηγεσία του συνδικαλιστικού μας κινήματος λειτουργεί σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος"

Ανάρτηση τού Δημήτρη Ραυτογιάννη, γνωστού Αγρινιώτη συνδικαλιστή αστυνομικού, όπου και επαναφέρει το ζήτημα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινα οι μάχιμοι αστυνομικοί, εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Ο κ. Ραυτογιάνης ασκεί κριτική κατά κύριο λόγο στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου του, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ, μιας και οι αστυνομικοί προς το παρόν και παρά τις διαβεβαιώσεις, έχουν λάβει μόνον ηθικές επιβραβεύσεις.

Γράφει συγκεκριμένα:

“Με ίδια μέσα, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά προσπαθούν να εκτελέσουν την διατεταγμένη υπηρεσία. Λίγες φιλότιμες προσπάθειες από ιδιωτικές πρωτοβουλίες για χορήγηση αναλωσίμων υλικών στους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μοιάζουν αρκετές ώστε να τους προστατεύσουν.

Η πολιτική ηγεσία έχοντας καθήκον να σταθεί δίπλα σε χιλιάδες αστυνομικούς τους οποίους και έβαλε στην πρώτη γραμμή ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, χτυπώντας φιλικά την “πλάτη” του Έλληνα αστυνομικού και αποστέλλοντας μόνο ένα τυπικό και άψυχο ευχαριστήριο μήνυμα.

Το χειρότερο όμως δεν ακούει στη φράση “Πολιτική Ηγεσία” αλλά στη φράση “Συνδικαλιστικό Κίνημα”.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στην πρωτόγνωρη κατάσταση υπήρξε κατώτερο των περιστάσεων. Έχοντας καθήκον και συνάμα υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους που τους έδωσαν την ψήφο τους, αυτοί δεν επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης ή της διεκδίκησης αλλά αρκέστηκαν σε ενημερώσεις του αστυνομικού προσωπικού λέγοντας τα εξής : “Δεν είναι ώρα για διεκδικήσεις και δεν είμαστε επαίτες”.

Μάλιστα προχώρησαν και σε διθυραμβικές ανακοινώσεις για την αναστολή των αδειών μας για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος.

Συνειρμικά και καλοπροαίρετα σκεπτόμενος θεωρώ ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος λειτουργεί “εν είδει” κυβερνητικών εκπροσώπων.

Ευτυχώς όμως υπήρξαν και συνδικαλιστικές φωνές που δεν υπάκουσαν στα κελεύσματα της ηγεσίας της ΠΟΑΣΥ αλλά ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Να γνωρίζουν όμως τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το συνδικαλιστικό κίνημα ότι ο Έλληνας αστυνομικός έχει και αυτός δικαίωμα ψήφου και θα το εξασκήσει όποτε και όταν κληθεί στις κάλπες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button