ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

“Να τις πάρουμε με πλήρη απασχόληση, αλλά που θα βρούμε 400.000 ευρώ;”

Τι ειπώθηκε για τις σχολικές καθαρίστριες μειωμένου ωραρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Την αδυναμία ομαλής εκτέλεσης του προϋπολογισμού επικαλέστηκαν χθες τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Φωτάκης, όσο και ο δήμαρχος Αγρινίου, για να επισημάνουν τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, όσων σχολικών καθαριστριών εργάζονται σήμερα με μειωμένο ωράριο.

Το θέμα έθεσε η παράταξη της ΛΑΣ και δεν υπήρχε πρόβλημα στο να ψηφιστεί ομόφωνα, όμως το “δια ταύτα” είναι συνήθως αυτό που ενδιαφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις. Και εδώ οι αρμόδιοι ξεκαθάρισαν πως υπάρχει πρόβλημα με το να αναλάβει ο δήμος το κόστος της αλλαγής των συμβάσεων, μιας και το κόστος είναι περίπου 400.000 ευρώ.

Ο Τίμος Παπανικολάου ζήτησε να λάβει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου τις αποφάσεις και να προχωρήσει υπηρεσιακά το ζήτημα, ενώ τόνισε πως το θέμα των καθαριστριών, πρέπει να γίνει “σημαία” διεκδίκησης από το σύνολο της αυτοδιοίκησης, εξαιτίας και της έκτακτης κατάστασης που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση.

Όλοι συμφώνησαν πως αυτό το κόστος θα πρέπει να το αναλάβει το κράτος, με τον κ. Παπανικολάου πάντως να “προβλέπει” πως θα “σκοντάψει” στην Οικονομική Επιτροπή και μάλλον δεν έχει άδικο. Χωρίς εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότηση το εργασιακό καθεστώς των καθαριστριών, δεν πρόκειται να αλλάξει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button