ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού: Νέα υπόθεση στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας με νοσηλεύτρια και γιατρό

Έχουν καταγραφεί σε βίντεο

Μια ακόμη υπόθεση με “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή φορά στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλέξάνδρας στην Αθήνα

Μια ακόμη υπόθεση με “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων εβδομάδων στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νέα υπόθεση αφορά το Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα δύο γυναίκες υπαλλήλους (μια νοσηλεύτρια και μια γραμματέα) αλλά και μια γιατρό (πλαστική χειρουργό), που πήρε το εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η γιατρός είχε φίλη τη νοσηλεύτρια και την ρώτησε αν μπορεί να της δώσει το πιστοποιητικό χωρίς να κάνει το εμβόλιο, όπως και έγινε. Ωστόσο, η νοσηλεύτρια πέταξε τη δόση του εμβολίου, κάποιος τη βρήκε και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Τελικά συνελήφθη η νοσηλεύτρια, η γραμματέας και η γιατρός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο “μαϊμού” εμβολιασμός φαίνεται να έχει καταγραφεί και σε βίντεο από την ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button