sliderΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

“Κούφια λόγια” οι δεσμεύσεις για επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών;

Επανέρχονται οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών σε ότι αφορά το ζήτημα των διεργασιών που αφορούν την επανίδρυσή του.

Με επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και κοινοποίησαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, καλούν εκ νέου σε άρση της απόφασης κατάργησης του Τμήματός τους.

Τον Απρίλιο του 2019 το Υπουργείο Παιδείας κατήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του ιδρύοντας στη θέση του, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Το Τμήμα ΔΠΠΝΤ είχε 18 μέλη ΔΕΠ, 300 φοιτητές, 700 αποφοίτους, επαγγελματικά δικαιώματα και πιστοποίηση από την ΑΔΙΠ τον Ιανουάριο του 2019.

Από τότε οι φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Αγρινίου δίνουν αγώνα για την επανίδρυση του έχοντας στο πλευρό τους την τοπική κοινωνία.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2019, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, παρούσης και της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, τονίστηκε ότι θα προταθεί η επανίδρυση του ΔΠΠΝΤ. Σχετικά με το ζήτημα αποφάσισε ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ τη στήριξή τους εξέφρασαν τόσο ο Περιφέρειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, όσο και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας.

Στις 24 Ιανουαρίου 2020 σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Πάτρα, μεταξύ των Δημάρχων Δυτικής Ελλάδας, του Περιφερειάρχη και της Πρυτάνεως, όπως τονίζουν και στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές, επαναλήφθηκε η δέσμευση για την επανίδρυση του Τμήματος.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το “φως” της δημοσιότητας κατά το επόμενο διάστημα υπήρξε απόφαση της Συγκλήτου για προώθηση του αιτήματος επανίδρυσης.

Οι φοιτητές του Τμήματος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, από τις οποίες και εξαρτώνται πολλά τόσο για αυτούς και για το επαγγελματικό τους μέλλον, όσο και για τις οικογένειές τους. Από το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι ο φάκελος με το αίτημα επανίδρυσης του Τμήματος έχει προωθηθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία και θα εξετάσει τις παραμέτρους.

Ωστόσο,  σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν προκύπτουν νέα αναφορικά με την επανίδρυση του Τμήματος παρά μόνο για την επεξεργασία του ζητήματος μεταφοράς και μετονομασίας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας σε «Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού» ( για το οποίο σημειωτέον σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται η μεταφορά του στην Πάτρα).

Κάτι τέτοιο φυσικά, ενδεχομένως να καταδεικνύει με όσο το δυνατόν πιο γλαφυρούς τόνους τον εμπαιγμό σε βάρος τόσο των φοιτητών όσο και της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου.

Η επιστολή των φοιτητών:

3 Σχόλια

 1. To ότι μόνο ο Κωνσταντό το τρέχει (που δε φημίζεται για την ευφυΐα του) ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τους ανήξερους νομίζω κάτι λέει για την κατάληξη του πράγματος.

 2. Το Αγρίνιο θα πρέπει επιτέλους να στηρίξει με σοβαρές κινησεις την ακαδημαϊκή κοινότητα του. Η πολιτική ανικανότητα σε αυτήν την πόλη υπάρχει διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις. Στο σήμερα, σε μια κυβέρνηση όπου οι πολιτικοί της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας αλλά και η καταγωγή του Φαρμάκη υποτίθεται θα πρέπει να στηρίξουν ένα σύγχρονο τμήμα και με βάση αυτό να κινηθούν στην ανάπτυξη του ακαδημαϊκού χάρτη της πόλης. Ντροπή που κοροϊδεύουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Θερμή παράκληση να πάρουν τα παιδιά αυτό που αξίζουν.

 3. Οι βουλευτεές της ΝΔ που είναι; Καραγκούνης Σιαλμάς ανύπαρκτοι. Ειδικά ο πρωτος ειχε ψηφίσει
  πριν λίγα χρόνια και την κατάργηση του πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.
  Ο Λίβανός τι κάνει για αυτό τώρα που φεύγει το τμήμα για Πάτρα;
  Εϊχε πει θα το αναλάμβανε.
  Μόνο ο Κωνσταντό τρέχει.
  Εάν φύγει το τμήμα από το Αγρίνιο χρεώνετε σε αυτούς τους τρεις γιατί
  δεν απέτρεψαν τα εκτρώματα του ΣΥΡΙΖΑ και Γαβρόγλου.
  Ολόκληρη βουλευτές και τους παίζει μια πρύτανις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button