“Κλειδώστε τις εκκλησίες και καν΄τε το τώρα”

Γράφει ο Νίκος Σ. Κωστακόπουλος*

Δεν είναι μόνο το ζήτημα με τη θεία κοινωνία που περιγράφεται στο προβαλλόμενο άρθρο, αλλά πολλά αντίστοιχα που σίγουρα έχουν γίνει ή θα γίνουν σε όλη τη χώρα τις προσεχείς γιορτινές ημέρες.


Κι είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού που πρόκειται να επακολουθήσει από τώρα και για άλλες οχτώ μέρες τουλάχιστο, μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, διάστημα ικανό να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Γιατί είναι τόσο μεγάλο το πλήθος – στ’ αλήθεια – όσων δεν διαθέτουν “κουκούτσι μυαλό”, ιερέων και υπερβαλλόντως “πιστών”, διάσπαρτων σε κάθε μικρή και μεγάλη γωνιά αυτής της χώρας, που, αν δεν απαγορευτεί απολύτως η τέλεση κάθε ιερής ακολουθίας αυτές τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τα κρούσματα από τον κορωνοϊό θα πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα.

Κι είναι και άλλοι που από αντίδραση – γιατί η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια – ή και από υπολογισμό πολιτικάντικου οφέλους, θα πασχίσουν να βρεθούν στις εκκλησίες και μάλιστα να κοινωνήσουν, (δεν είναι ν’ απορήσει κανείς αν τις επόμενες ημέρες ακουστεί ότι κάποιοι ιερείς θα μεταβούν και σε σπίτια για να μεταλάβουν “πιστούς”), με συνέπεια να γκρεμιστεί με πάταγο ό,τι με τόσες θυσίες χτίστηκε αυτές τις μέρες του εγκλεισμού.

Κι αυτό θα φανεί εκεί στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, τότε δηλαδή που κανονικά θα πρέπει ν’ αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Και τότε θα είναι σαν να έγινε μία τρύπα στο νερό όλο αυτό το χρονικό διάστημα ισχύος της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Όλοι αυτοί (ιερείς τε και λαϊκοί), οι οποίοι έχουν χρίσει αυθαίρετα τον εαυτό τους υπερπιστό και όλους εμάς τους υπόλοιπους κάποιοι απ’ αυτούς δεν παραλείπουν ενίοτε να μας στολίζουν με κοσμητικά επίθετα όπως άπιστος, αντίχριστος και άλλα τέτοια, μοιάζουν με τους πιστούς εκείνους της Βίβλου που ο Ιησούς τους πέταξε κλοτσηδόν έξω από τον Ναό.

Και ένα είναι σίγουρο. Ότι, αν κατέβαινε στη γη αυτές τις μέρες ο Ιησούς, το ίδιο θα έκανε και με κάτι τέτοιους, οι οποίοι, παρά τα επιμέρους διαφορετικά χαρακτηριστικά τους, έχουν ένα κοινό.

Είναι θεομπαίχτες.

Και γι’ αυτό, είναι επικίνδυνοι τόσο για την εκκλησία, την οποία εκθέτουν με την ανεύθυνη στάση τους ενεργώντας κατά παράβαση των αποφάσεων τις Ιεράς Συνόδου, όσο και για τους συνανθρώπους τους και την κοινωνία ολόκληρη, την οποία θέτουν σε προφανή κίνδυνο προκαλώντας αυτονόητα διασπορά του επικίνδυνου κορωνοϊού.

Κι επειδή ο Ιησούς δεν θα κατέβει να τους βάλει στη θέση τους όλους αυτούς, και, επιπλέον, η ιεραρχία της εκκλησίας δυστυχώς δεν είναι μάλλον δυνατόν να επιβάλει εφαρμογή της απόφασής της για μη συνάθροιση των πιστών στις ιερές ακολουθίες αυτές τις ημέρες, ένα πράγμα απομένει να γίνει.

Η πολιτεία, σε συνεννόηση με την ιεραρχία της εκκλησίας, ν’ ακούσει τη φράση που λέει: “Κλείστε ερμητικά τις εκκλησίες, κλειδώστε τες, να μην μπορεί να μπει κανείς μέσα αυτές τις άγιες μέρες.”

Πρόκειται για μια απόφαση σίγουρα δύσκολη αλλά απαραίτητη. Κάτι όμως που θα βγει σε καλό για την κοινωνία αλλά και για την εκκλησία. Εξάλλου, δεν πρόκειται για κάτι διαφορετικό από ό,τι συμβαίνει και με τους λοιπούς φορείς, σχολεία και λοιπά. Γιατί η εκκλησία ν’ αποτελεί εξαίρεση;

Γι’ αυτό πρέπει να κλειδωθούν οι εκκλησίες!

Και μάλιστα πριν να γιγαντωθεί το κακό!!

Δηλαδή, τώρα!!!

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Νίκος Σ. Κωστακόπουλος