ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

“Εν μέσω κορωνοϊού αποδυναμώνεται και υποβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Θέρμου”

Αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Εν μέσω πανδημίας το Κέντρο Υγείας Θέρμου που καλύπτει υγειονομικά μια τεράστια γεωγραφική περιοχή με Κοινότητες και περιοχές του Δήμου Θέρμου , του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Ναυπακτίας, υποβαθμίζεται καθημερινά με τις επιλογές της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, που από τη μια μεριά δεν διορίζει το απαραίτητο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων μιας μεγάλης περιοχής, με δύσκολο οδικό δίκτυο και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Από την άλλη με αποσπάσεις των ελάχιστων γιατρών που έχουν μείνει (απόσπαση του έμπειρου γιατρού κ. Βασιλείου Στούμπου), ενώ δεν υπάρχει μικροβιολόγος και ακτινολόγος για τις βασικές εξετάσεις των πολιτών και την αποφυγή της μετακίνησής τους στα μεγάλα νοσοκομεία του νομού.


“Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση περιφρόνησης της Δημόσιας Υγείας, σε μια δύσκολη και κρίσιμη υγειονομικά περίοδο που δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής και εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες στους οποίους θα συμβεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα χρειαστούν άμεσα ιατρική βοήθεια”, τονίζει σε δήλωση του ο Κώστας Φ. Μαραγιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ»

Το κείμενο που κατατέθηκε από τους Συμβούλους της αντιπολίτευσης, έχει ως εξής:

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button