Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Ακτίου”

Με έγγραφο της, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας θέτει το θέμα της διενέργειας ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του covid-19 στον Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στον διεθνή αερολιμένα του Ακτίου, είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, την στιγμή που εμπλέκονται στους ελέγχους, χωρίς να έχουν ούτε εκπαίδευση, ούτε ιατρικές γνώσεις, αλλά ούτε και προστατευτικό εξοπλισμό.

Αναλυτικά:

“Την 28 Ιουνίου 2020 εκδόθηκε η υπ’ αριθ Δ1α/ΓΠ.ιοκ.40383 Κ.Υ.Α. με θέμα: «Επιβολή του μέτρου του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου και του προσωρινού περιορισμού προσώπων που εισέρχονται από την αλλοδαπή, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19’’. Ειδικότερα στο άρθρο 1 παρ. 2 αναφέρεται ρητά : ‘’Τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Χώρα με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής , συμπεριλαμβανομένων και των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , υποχρεούνται όπως επιδεικνύουν έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο της φόρμας της παρ.1 στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.»

Παρόλο που ανωτέρω Κ.Υ.Α. δεν αναφέρει πουθενά για τους αστυνομικούς, αυτοί ενεπλάκησαν στους ανωτέρω ελέγχους στον Αερολιμένα Ακτίου Βόνιτσας, οι οποίοι:

α) Δεν προβλέπεται από την ανωτέρω Κ.Υ.Α. η εμπλοκή τους για το παραπάνω θέμα.

β) δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση ούτε ιατρικές γνώσεις.

γ) δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός αλλά κάνουν χρήση του βασικού μόνο υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκα – γάντια) με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους αφού είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι σε άμεση σωματική επαφή με όλους τους πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται την Χώρα μας.

Η Ένωσή μας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για τα μέλη της και κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση που έστω και ένας συνάδελφός μας που είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δειγματοληπτικούς αυτούς εργαστηριακούς ελέγχους νοσήσει θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την επίλυση του θέματος που έχει προκύψει πριν δημιουργηθούν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button