Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Αδικίες στη μοριοδότηση στρατιωτικών που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Ακτίου”

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) επανέρχεται στο θέμα της μοριοδότησης που λαμβάνουν τα στελέχη που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου (Μ.Υ. FOB AKTION), για να υπενθυμίσει την εκκρεμότητα που υπάρχει ώστε να διορθωθεί η αδικία πριν την έκδοση, από την Υπηρεσία, των μορίων των στελεχών και το σχεδιασμό των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων για το έτος 2021.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης, σε απόλυτη συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), έχει ενημερώσει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α για την συγκεκριμένη αδικία, η οποία σε συνδυασμό με τον υφιστάμενο και μη εφαρμόσιμο Π.Ο.Υ (Πίνακας Οργάνωσης και Υλικού) του 2018, κατά την περίοδο της έκδοσης των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων προκαλεί μαζικές μετακινήσεις στελεχών από τη Μονάδα του Ακτίου.


Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή, ο Υπουργός Αμυνας επισημαίνει τα εξής:

α. Η Μονάδα δεν μοριοδοτείται ανάλογα διότι δεν περιγράφεται η νέα ονομασία της στο παράρτημα της σχετικής διαταγής και στην παρούσα φάση εξετάζεται η τροποποίησή της, σε συνεργασία με το ΓΕΑ.

β. Γνωρίζεται ότι από την τροποποίηση των οργανωτικών στοιχείων των υπόψη Μονάδων και μέχρι σήμερα, έχει υποβληθεί μόνο μία (1) αναφορά με ένσταση επί της μοριοδότησης των στελεχών που υπηρετούν σε αυτές.

Το ΔΣ της Ένωσης τοποθετείται επί των παραπάνω σημείων της απάντησης και αντίστοιχα δηλώνει με ανακοίνωση του τα κάτωθι :

“α. Αναμένει, πριν την έκδοση των μορίων για το νέο έτος, την τροποποίηση της σχετικής διαταγής ώστε να υπάρχει ανάλογη μοριοδότηση των συναδέλφων, με βάση πρωτίστως το έργο και την αποστολή της Μονάδας και όχι λαμβάνοντας υπ’ όψιν μόνο τις οργανωτικές μεταβολές και τις μετονομασίες αυτής.

β. Η μη υποβολή αναφορών δεν αποτελεί στοιχείο ή υποχρέωση των συναδέλφων, προκειμένου η Υπηρεσία να λειτουργεί με γνώμονα την ισότητα και την διασφάλιση των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των στελεχών. Σας ενημερώνουμε όμως ότι μετά την γνωστοποίηση στα μέλη μας που υπηρετούν στο Α/Δ Ακτίου, των σχετικών εγγράφων, προτίθενται να υποβάλουν (ενδεχομένως), εγγράφως, την ένστασή τους επί της Μοριοδότησης.

Καλούμε λοιπόν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) για την άμεση ενημέρωση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και προτρέπουμε τους Βουλευτές που κοινοποιείται το παρών για θετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Κλείνοντας, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους και μέλη της Ένωσης μας, να είστε σίγουροι ότι το νέο ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθεί άμεσα η εν λόγω αδικία”.

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button