Δυτική Ελλάδα

Ψήνεται μεγάλη κινητοποίηση αγροτών από όλη τη χώρα

koi-agrotes-sygentrosi-agrotes16Αφού οι κυβερνώντες δεν αντιλαµβάνονται την οργή των αγροτών εκ του µακρόθεν ήρθε η ώρα να νιώσουν την καυτή ανάσα των εξεγερµένων αγροτών εκ του σύνεγγυς. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, κατά τους ίδιους τους επαγγελµατίες της αγροτικής οικονοµίας, αυτό να γίνει στην… έδρα των πολιτικών και λίγα µέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί όπου ψηφίζονται µέτρα – ταφόπλακα, όπως λένε, για γεωργούς και κτηνοτρόφους σε φορολογία και ασφαλιστικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Πρώτο βήµα, για να γίνει αυτό, κατά τους εκπροσώπους των αγροτών, δεν είναι άλλο από την πραγµατοποίηση ενός δυναµικού συλλαλητηρίου  στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγµα.

Ηµεροµηνία της κινητοποίησης ορίστηκε η 18η Νοεµβρίου, έπειτα από την επιµονή των Κρητικών, οι οποίοι αποτελούν την αιχµή του δόρατος στις αντιδράσεις, κάτι άλλωστε που φάνηκε από την δυναµική κινητοποίηση που κατέληξε σε µηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, προ ολίγων ηµερών. Αλλά και εξαιτίας της πρόκλησης που εισέπραξαν οι αγρότες από το υπουργείο Οικονοµικών στα µέσα της εβδοµάδας, ότι δήθεν οι περισσότεροι δηλώνουν µικρά εισοδήµατα στην εφορία και άρα δεν πρέπει να διαµαρτύρονται.

Αυτή φαίνεται να είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την Επιτροπή Αγώνα Κρήτης, οι αγρότες της οποίας είχαν δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους κατά την προηγούµενη επίσκεψή τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και των δυνάµεων της Πρωτοβουλίας Αγροτών, των αγροτών της Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, των Νέων Αγροτών , των βιοκαλλιεργητών, της επιτροπής συνεταιριστών και άλλων σχηµάτων.

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button