ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ψήφισμα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο ψήφισμα της αναφέρει πως συμμετέχει με βαθιά οδύνη στο πανεθνικό πένθος για την απώλεια ενός παγκόσμιου καλλιτέχνη, μουσικού και λόγιου, κοινωνικού αγωνιστή και εθνικού θεματοφύλακα, του Μίκη Θεοδωράκη.

Το ψήφισμα συνεχίζει ως εξής:

«Η οικουμενικότητα του πολυσχιδούς έργου αποτέλεσε και θα αποτελεί ες αεί διαχρονικό φορέα των ιδανικών του Ελληνισμού, της Ηθικής και του Ανθρωπισμού, καθιστώντας τον έναν μεγάλο Έλληνα.

Ντύνοντας με νότες την εκθαμβωτική ποίηση του Ελύτη, του Σεφέρη και του Ρίτσου κατέστησε τη μουσική του αιώνιο πομπό ελληνικού φωτός και μελωδικού πολιτισμού.

Και το πλέον συγκλονιστικό στοιχείο της πολυτάραχης ζωής αυτού του επίμονου και άοκνου εργάτη της εθνικής ενότητας, είναι πως ακόμα και το βιολογικό της τέλος, μας ενώνει άπαντες με κοινά αισθήματα θλίψης αλλά και αιώνιας ευγνωμοσύνης.

Όλοι οι Έλληνες στεκόμαστε με ειλικρινές δέος και απέραντη συγκίνηση μπροστά στην βαριά εθνική, πολιτισμική και κοινωνική του παρακαταθήκη, που θα συνιστά στο διηνεκές παγκόσμια κληρονομιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button