ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η τραγωδία στα Τέμπη»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 3ης Μαρτίου 2023, με αφορμή με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, το οποίο έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου διαβιβάζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους γονείς και στους οικείους των νεκρών. Δεν είναι ώρα της σιωπής, είναι ώρα της φωνής και του αγώνα για την πραγματική δικαίωση των νεκρών. Για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων και όχι να κρύβονται πίσω από «ανθρώπινα λάθη».


Και πάνω απ’ όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους. Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν δυστύχημα που οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», όπως προκλητικά επιχειρεί να μας πείσει η κυβέρνηση.

Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο υπήρχαν επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλο το προηγούμενο διάστημα. Ανείπωτη θλίψη βιώνουν οι δεκάδες οικογένειες των αθώων θυμάτων και μαζί τους όλος ο ελληνικός λαός για την πολύνεκρη τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Ταυτόχρονα όμως μας πλημμυρίζει και τεράστια οργή.

Ένοχοι είναι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την πολιτική της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, την υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου.»

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button