Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου για τον Παναγιώτη Κοντό

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.), εξέδωσε ψήφισμα, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Κοντού, Αναπληρωτή Καθηγητή και Προϊσταμένου Γραμματείας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί σειρά ετών με πλούσια και πολυδιάστατη συνολική προσφορά τόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και την Ανώτατη Eκπαίδευση γενικότερα.

Ο εκλιπών, γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αιτωλικού και ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Η.Π.Α.) στη Θεωρητική Γλωσσολογία.


Υπήρξε από τους πιο ενεργούς εθελοντές στα Αιτωλοακαρνανικά δρώμενα. Αγαπούσε πραγματικά την Αιτωλοακαρνανία και ως πρόεδρος της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ( ΑΙ.ΠΟ.Ε.) ήταν πάντα παρών, σε όποια πολιτιστική εκδήλωση ή κίνηση προς όφελος του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας, βοηθώντας και συνεργαζόμενος με τους πολιτιστικούς Συλλόγους των ετεροδημοτών στην Αθήνα, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ) συνδιοργανώνοντας παρουσιάσεις βιβλίων, ημερίδων κ.ά.

Το Κεντρικό Συμβούλιο εκτιμώντας την αστείρευτη προσφορά του, την ευγένεια, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ότι απετέλεσε εξαίρετο παράδειγμα Αιτωλοακαρνάνα,

Ψ Η Φ Ι Ζ Ε Ι

1. Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία το Κεντρικό Συμβούλιο.
2. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Αιτωλοακαρνανικό τύπο.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταλήγει το σχετικό ψήφισμα.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ΟΠΣΥΞ Παναγιώτης Κοντός ψήφισμα