Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβούλιου Δήμου Μεσολογγίου για την Χρυσή Αυγή

po-xa-meliΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κατά πλειοψηφία αποφάσισε σχετικά με την  δολοφονία του Παύλου Φυσσα και την δράση της Χρυσής Αυγής :

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καταγγέλλει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου νέου Παύλου Φυσσα στο Κερατσίνι, από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Με τραμπουκικές μεθόδους και λειτουργώντας ως παρακρατικός μηχανισμός, ασκεί βία για να τρομοκρατήσει εργαζομένους, μετανάστες και κάθε ελεύθερη φωνή που δεν σιωπά και δεν ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές του νεοναζιστικού μορφώματος.

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιστέκεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, απεναντίας «χρησιμοποιείται» και επικοινωνιακά αξιοποιείται ως «αντισυστημικη» δύναμη στο πέρασμα αυτής της πολιτικής. Άλλωστε ιστορικά πάντα αυτός ήταν ο  ρόλος των φασιστικών κομμάτων σε όλο τον κόσμο (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Μεταξάς στη χώρα μας).

Όλοι πρέπει να αφυπνιστούμε. Κόμματα, αυτοδιοίκηση και πολίτες. Να σταματήσει η πολιτική της δήθεν άγνοιας, που πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έφτασε στη συγκάλυψη εγκληματικών ενεργειών.

Η κινητοποίηση του λαού, και ιδίως της νεολαίας είναι η μοναδική απάντηση. Μόνο έτσι θα απομονωθεί ο φασισμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σχολείο και γειτονιά.

Όλοι μαζί, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς και κομματικές διακρίσεις, να θέσουμε στο περιθώριο νεοφασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποφασίζει:

1)    Να μην καλεστεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις επόμενες Γιορτές Εξόδου.

2)    Να προτείνει στους φορείς του δήμου την από κοινού διοργάνωση αντιφασιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Μεσολόγγι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button