Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για τη Χρυσή Αυγή

po-dimotiko-28-8-13bΟι τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, στο θέμα της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτουν και αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την εγκληματική δράση της παρακρατικής συμμορίας, φωτίζοντας ταυτόχρονα το απεχθές πρόσωπο της φασιστικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου:

–       Καταδικάζει την άσκηση βίας ως μέσου για την  προώθηση ή επιβολή πολιτικών απόψεων  και πρακτικών, και ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων κατά Ελλήνων πολιτών και μεταναστών.

–       Καλεί τον Αγρινιώτικο λαό, ανεξάρτητα από  κομματική, πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση, τιμώντας την ιστορία της πόλης, που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος αντιστεκόμενη στον φασισμό, τιμώντας την μνήμη των 120 της Αγίας Τριάδας, των 60εκτελεσθέντων των Καλυβίων και των εκατοντάδων συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι κατά του φασισμού από τους προγόνους του σημερινού φασιστικού μορφώματος, να απομονώσει τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.

–       Τα υπαρκτά και εντεινόμενα προβλήματα που γεννά η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τροφοδοτούν την προπαγάνδα  της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την ενίσχυση του φασισμού.

–       Ο αγώνας για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για τη συγκρότηση ενός μαζικού ενωτικού δημοκρατικού μετώπου που θα θέσει στο περιθώριο κάθε μορφής φασιστικό μόρφωμα, διεκδικώντας τη συνεχή ενίσχυση της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Ο Δήμος Αγρινίου, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την πανεπιστημιακή και γενικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα, να διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων κατά του φασισμού και του ναζισμού, σε όλες τις γειτονιές και τα σχολεία της πόλης μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button