Άποψη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του δήμου Θέρμου για την ΕΡΤ

ertΤο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, συνεδρίαση της  28 Ιουνίου 2013  ο μ ό φ ω ν α   καταδικάζει :
Ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την ενέργεια της Κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η Πράξη αυτή θυμίζει πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που δεν ταιριάζουν σε μια χώρα με Δημοκρατική παράδοση.
Η εξυγίανση και ο εξορθολογισμός των Υπηρεσιών που προσφέρει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να αποτελούν το πρόσχημα για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, που έχουν ελάχιστες ευθύνες για τον κομματισμό, την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία , που αναπτύχθηκαν  στην ΕΡΤ  τις τελευταίας δεκαετίας.
Η  ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέας του Δημοσίου.
Είναι ο φορέας της Ενημέρωσης, του Πολιτισμού, της Ψυχαγωγία και της διαφύλαξης της Παράδοσης του Ελληνικού Λαού, η Φωνή της Χώρας στο Εξωτερικό και κανείς δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα της Ενημέρωσης στους Πολίτες και την Ομογένεια.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:
την άμεση ΑΝΑΚΛΗΣΗ   της Απόφασης για το κλείσιμο της  ΕΡΤ, την  επιστροφή των εργαζομένων  στις θέσεις τους και ως Δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την λειτουργία των Περιφερειακών δομών της ΕΡΤ  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε όλη τη χώρα, με κανονικό Πρόγραμμα, τη στιγμή που το σύνολο των Ιδιωτικών Καναλιών δεν καλύπτουν όλη τη Χώρα, πολύ δε περισσότερο την Ομογένεια.

Θέρμο  28  Ιουνίου  2013

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αποστολοπούλου – Κουκούτση Ανδριανή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button