Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προχωρά με μεγάλη πρόοδο εργασιών, το νέο κτίριο του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Μύτικα (φωτο)

Με πολύ καλούς ρυθμούς και απρόσκοπτα προχωρά το έργο του νέου κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μύτικα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την πρόοδο των εργασιών να είναι πράγματι εντυπωσιακή, μιας και οι πιστώσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες υπάρχουν, είναι εξασφαλισμένες και εγγεγραμμένες στα ”Ειδικευμένα” του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου.

Ο Δήμος Ξηρομέρου ως φορέας υλοποίησης του έργου, το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να ανταποκρίνεται αξιόπιστα στα καθήκοντα του, ώστε να μην προκύψουν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών.

Πρόσφατα στις 13 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Ξηρομέρου ανάρτησε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», την 11η πιστοποίηση πληρωμής του αναδόχου, ποσού 30.453,18 € (δείτε εδώ). Η συμβατική προθεσμία παράδοσης του έργου είναι ο Σεπτέμβριος του 2020 και κατά την εκτίμηση μας φαντάζει εφικτή, μιας και ο εργολάβος ανταποκρίνεται σε άριστο βαθμό.

Ο ανάδοχος του έργου, είναι η εταιρεία «Β. ΒΛΑΣΤΑΡΑΣ Α.Τ.Ε.» και ανέλαβε το έργο με μέση έκπτωση 67%, επί συνολικού προϋπολογισμού 3.336.910,56 €. Ο ίδιος ανάδοχος είναι αυτός που κατασκευάζει το νέο κτίριο του Λυκείου Θέρμου, με έκπτωση 57%.

Τι περιλαμβάνει το έργο:

Πρόκειται για ένα διδακτήριο ολοήμερης λειτουργίας, πραγματικό στολίδι όταν με το καλό ολοκληρωθεί, παραδοθεί και λειτουργήσει, το οποίο απαντά στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προκλήσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, που περιλαμβάνει:

1. Το Δημοτικό με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη, αίθουσα ξένης γλώσσας, εργαστήριο αισθητικής αγωγής, γραφείο δασκάλων και διευθυντού, γραμματείας και αρχείου, χώρος γυμναστού, συλλόγου γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.

2. Το Νηπιαγωγείο με αίθουσες εργασίας, ανάπαυσης, πολλαπλών χρήσεων, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο φαγητού, λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 1.754,28 τ.μ. μη συμπεριλαμβανομένων των 110,40 τ.μ. του υπόστεγου και του στεγάστρου της εισόδου του Δημοτικού, των 41,25 τ.μ. του υπόστεγου του Νηπιαγωγείου και του εξωτερικού κλιμακοστασίου. Συνολική στεγασμένη δόμηση 1.820,12 τ.μ.

Βέβαια μέσα σε όλα αυτά, μία άλλη τύπου συζήτηση είναι ότι, πολύ ωραίο το καινούργιο σχολείο, όμως είναι μία δυσάρεστη πραγματικότητα η μεγάλη μείωση του μαθητικού δυναμικού στον Μύτικα τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε όλη την Δ.Ε. Αλυζίας, που είναι και η μοίρα των τελευταίων πολλών χρόνων, σε όλη την Ελληνική επαρχία.

Γνώμη μας είναι ότι ένα πλήρες και σωστό κτίριο Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου ήταν απαραίτητο στον Μύτικα, ανεξαρτήτως μαθητικού δυναμικού, γιατί το υπάρχον Δημοτικό είναι ακατάλληλο ως επικίνδυνο από κάθε άποψη και δεν θα πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης το Νηπιαγωγείο είναι επί πολλά χρόνια στεγασμένο σε ένα λυόμενο κοντέινερ. Το πληθυσμιακό πρόβλημα στην περιοχή μας, είναι μία δυναμική κατάσταση, που κοιτάζοντας μπροστά στα επόμενα χρόνια, με την προδιαγεγραμμένη ανάπτυξη που εκτιμούμε εμείς και πολλοί άλλοι ότι θα έχει η Δ.Ε. Αλυζίας, πιστεύουμε ότι αυτή η τάση θα αναστραφεί.

mytikaspress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button