Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προβληµατική η καθηµερινότητα στη Σταµνά

Σκουπίδια, ξερά χόρτα, εγκαταλειλειµµένα κτίρια & πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα - Λύσεις ζητούν οι κάτοικοι

Όλους τους δηµάρχους του Καλλικράτη θεωρούν υπεύθυνους για την εγκατάλειψη της Σταµνάς, πολλοί κάτοικοι, που καθηµερινά διαπιστώνουν µια σειρά άλυτων προβληµάτων.

Κατά τους ίδιους δεν φαίνεται πρόθεση να δροµολογηθούν λύσεις, αφού σε εκείνα που χρονίζουν, συνεχώς προστίθενται και άλλα. Ένα από αυτά έχει να κάνει µε την κατάσταση του κοινοτικού καταστήµατος που µέρος της στέγης κινδυνεύει µε κατάρρευση, αφού ήδη ένα χοντρό ξύλο αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών και είναι θέµα χρόνου να πέσει και να τραυµατίσει κάποιον διερχόµενο. Σε άλλα σηµεία κοντά στο χωριό ασυνείδητοι πολίτες έχουν δηµιουργήσει χωµατερές, πετώντας ακόµα και οικιακά απορρίµµατα, όπου τα αδέσποτα σκυλιά κάνουν πάρτι ψάχνοντας για τροφή. Έτσι σκορπίζουν τις σακούλες και τα πλαστικά µέσα στα χωράφια, ρυπαίνοντας άθελά τους το περιβάλλον κάτι για το οποίο βέβαια έχουν φροντίσει νωρίτερα εκείνοι που δεν το σέβονται. Επιπλέον οι περισσότεροι κάδοι είναι τρύπιοι, δίνοντας άλλη µια ευκαιρία στα αδέσποτα να τραβάνε τις σακούλες από τις τρύπες για να βρουν τροφή. Και τα ζητήµατα δηµόσιας υγείας δεν σταµατούν εδώ, αφού η έλλειψη αποχέτευσης δηµιουργεί άλλα προβλήµατα. Τα λύµατα από πολλά σπίτια έχουν διοχετευτεί στο δίκτυο οµβρίων και καταλήγουν σε χωράφια, διασχίζοντας όµως πρώτα την κατοικηµένη περιοχή. Επίσης τα όµβρια σε άλλες περιπτώσεις έχουν διοχετευτεί σε λάθος σηµεία και κάθε φορά που βρέχει πνίγονται σπίτια.


Εκτός όλων αυτών, πολλοί κάτοικοι µιλούν για εγκατάλειψη που αποτυπώνεται και σε αρκετά κτίρια, που, εκτός από τα ιδιωτικά, στην τύχη τους έχουν αφεθεί και µερικά που ανήκουν σε δηµόσιους φορείς, όπως είναι το κτίριο του ΟΣΕ

aixmi-news.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button