Γεγονότα

Προβλήματα με τη συγκοινωνία του Καλάμου με τον Μύτικα-Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού

geg-lefkada-kalamos-mytikas

Από την Παρασκευή 12/12 έως και τη Δεύτερα 15/12 δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση του Καλάμου με την απέναντι ακτή (Μύτικα Αιτολωακαρνανίας) επειδή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΙΩΑΝΝΑ“ Ν.E 110,  (δες εδώ) λόγω εκκρεμοτήτων της πλοιοκτήτριας εταιρίας προς το ΝΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η  συνιδιοκτήτρια του πλοίου κατέβαλε ήδη από την Παρασκευή ένα ποσό στο ΝΑΤ και αναμένεται από τη Δευτέρα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.


Ωστόσο, λόγω, του προβλήματος αυτού, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Δρακονταειδής αποφάσισε να μισθώσει το θαλάσσιο ταξί που εδρεύει στην περιοχή, για τη μετακίνηση των μαθητών και των κατοίκων που έχουν μεγάλη ανάγκη να ταξιδέψουν, δεδομένου της περιορισμένης χωρητικότητας του σκάφους (περίπου 10 άτομα).

Να θυμίσουμε ότι, η συχνότητα των δρομολογίων έχει μειωθεί δραματικά στο νησί. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μόνο ένα δρομολόγιο ( 6.45πμ αναχώρηση από Κάλαμο & 14.15 επιστροφή από Μύτικα), από τα τρία δρομολόγια που είχαν οι Καλαμισάνοι πριν από δύο μήνες, λόγω μη ανανέωσης της δεύτερης επιδοτούμενης γραμμής του πλοίου ΧΑΝΙΑ 2. Για παράδειγμα το νησί Αμμουλιανή, που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τον Κάλαμο, έχει πέντε δρομολόγια την ημέρα με την Χαλκιδική που είναι η απέναντι ακτή.

Δεδομένου ότι ο Κάλαμος, είναι ένα νησί με πολύ μεγαλύτερες ανάγκες που δεν καλύπτονται  από ένα δρομολόγιο την ημέρα, οφείλουν οι αρμόδιοι (Δημοτική Αρχή και Πλοιοκτήτες)  να κάνουν ό,τι μπορούν για ένα ακόμα τουλάχιστον δρομολόγιο το χειμώνα και περισσότερα το καλοκαίρι.

Επίσης, ο Κάλαμος και ο Καστός  δεν έχουν καμία σύνδεση με το διοικητικό τους κέντρο που είναι η πόλη της Λευκάδας, τη στιγμή που δικαιούνται τρια επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα. Είναι ίσως τα μοναδικά νησιά στην Ελλάδα που δεν έχουν απευθείας θαλάσσια σύνδεση με το διοικητικό τους κέντρο. Να θυμίσουμε ότι πριν από χρόνια ο Κάλαμος συνδεόταν όχι μόνο με τη Λευκάδα, αλλά με τον Αστακό και με την Ιθάκη.

lefkadanews.com

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button