Γεγονότα

Πρόβλημα κατολίσθησης στην πλατεία της Σκουτεράς

koi-katolisthisi-skoutera

Σύμφωνα με το τοπικό blog http://www.skouteranews.blogspot.gr , εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα , στην πλατεία του χωριού  , στο ύψος της βρύσης και από την πλευρά της πλαγιάς προς το γήπεδο, έχει κάνει την εμφάνισή του κατολισθητικό φαινόμενο το οποίο οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους από τις συνεχείς βροχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό.

Στο σημείο εδώ και χρόνια έχει παρατηρηθεί και η αλήθεια είναι πως έχουν παρθεί μέτρα από τον  πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όπως η αφαίρεση των κυπαρισσιών (καθώς η επικινδυνότητα λόγω αέρα ήταν στο κόκκινο να ξεριζωθούν) και αντικατάστασή τους με δέντρα χαμηλής βλάστησης ( για να ριζώσει στο έδαφος) , η κατασκευή πέτρινου τοιχίου στην πλευρά του γηπέδου και η συντήρηση του δικτύου νερού που παρέχει νερό στη βρύση της πλατείας αλλά και  συντελεί στο πότισμα των δέντρων αυτής.

Στο ίδιο blog επισημαίνεται ακόμη:

“Εμείς εντοπίσαμε ένα λάστιχο το οποίο είχε τρυπήσει και έχανε νερό στο συγκεκριμένο σημείο , με αποτέλεσμα να επιβαρύνει το έδαφος, και πληροφορήσαμε σχετικά τον πρόεδρο για την αντικατάστασή του . Με συντονισμένες άμεσες ενέργειες επέλυσε το συγκεκριμένο πρόβλημα και προέβη και σε αντικατάσταση της παλιάς βάνας.

Σας παρουσιάζουμε εικόνες από το σημείο και ενημερώνουμε τον νέο πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας καθώς με το πέρασμα του χρόνου το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας. Εξάλλου πρόσφατο παράδειγμα  αποτελεί το φαινόμενο κατολίσθησης στην Ι.Μ. Λυκούρισσης Σκουτεράς .

Οφείλουμε να προνοήσουμε.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button