Αυτοδιοίκηση

Πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Μεσολογγίου για καθαριότητα και αναβάθμιση του περιβάλλοντος

 epi-mesologgi3  Σύσκεψη με αντικείμενο την συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την αισθητική αναβάθμιση, την προστασία της δημόσιας υγείας και υγιεινής καθώς και την ασφάλεια των πολιτών (αντιπυρική προστασία), πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Γραφείο του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, στην οποία συμμετείχε επίσης ο αντιδήμαρχος Δ. Μπουσμπουρέλης καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου.

   Στην σύσκεψη αποφασίσθηκε η επέκταση του μέτρου της περισυλλογής και απόσυρσης των εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων και σε άλλες περιοχές του δήμου όπου αυτό απαιτηθεί, καθώς επίσης ο καθαρισμός ακάλυπτων χώρων και οικοπέδων. Στο πλαίσιο αυτό, εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν 120 ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες προκειμένου οι ίδιοι να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες αποψίλωσης. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στην ειδοποίηση, θα τηρηθεί εκ μέρους του δήμου η νόμιμη διαδικασία, που περιλαμβάνει καθαρισμό των οικοπέδων και απόδοση του κόστους στους ιδιοκτήτες τους.

   Αντίστοιχη διαδικασία θα ισχύσει και για τα Κοιμητήρια, όπου εκτός του καθαρισμού,  θα αποσταλούν επίσης ειδοποιητήρια για ρύθμιση οφειλών σε όσους έχουν δεσμεύσει χώρους ενταφιασμού, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Το σύνολο των ειδοποιητηρίων σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται στα 350.

   Επίσης, εντός των επόμενων ημερών, ξεκινά και το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και κατσαρίδων, με ψεκασμούς που θα πραγματοποιηθούν εντός των αστικών περιοχών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button