ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα ανακοίνωσε ο Κώστας Πιστιόλας

«Και τα αδέσποτα έχουν ψυχή», δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας, που ανακοινώνει με δελτίο τύπου την ανάληψη πρωτοβουλίας για τα αδέσποτα του Αγρινίου, «…που δεν μπορούν να περιμένουν και δεν τα αφορούν οι όποιες σκοπιμότητες».

Η σχετική ενημέρωση, έχει ως εξής:


«Την ανάληψη πρωτοβουλίας συνεννόησης και συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την αποδοχή ενός βιώσιμου πλάνου για την ευζωία των αδέσποτων ζώων ανακοινώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πιστιόλας έχει επωμιστεί την έμπρακτη υποστήριξη χώρου φιλοξενίας αδέσποτων, όπου, εκτός από τη σταθερή παροχή τροφής, έχει ήδη διαθέσει τα υλικά για την κατασκευή ασφαλών μικρών οικίσκων που θα προστατεύουν τα σκυλιά, η οποία κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Παράλληλα, βρίσκεται σε επικοινωνία με ιδιωτικούς φορείς και επιχειρηματίες, ώστε η εν λόγω υποδομή να ενισχυθεί έτι περεταίρω.

Δυστυχώς, όμως, όσο δεν υπάρχει συναίνεση και διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας για τη διαχείριση του όλου ζητήματος, το πρόβλημα θα παραμένει ως ανοιχτή πληγή για τον πολιτισμό μας και θα αιμορραγεί.
Έως ότου ο Δήμος Αγρινίου αποκτήσει το καταφύγιο, άλλη λύση δεν υπάρχει: τα σκυλιά δεν μπορεί να αφεθούν ελεύθερα στους δρόμους της πόλης ούτε να εγκαταλειφθούν σε σημεία μακριά απ’ τα βλέμματα των πολιτών, για να πεθάνουν χωρίς η τοπική κοινωνία να αισθάνεται τύψεις.

Με δεδομένο ότι το θέμα δεν προσφέρεται για κανενός είδους αντιπαράθεση, ο κ. Πιστιόλας θα επιδιώξει την κοινή συνάντηση όλων των εμπλεκομένων (Δήμος, ιδιώτης, φιλοζωική οργάνωση, εθελοντές), ώστε να αναζητηθεί και να συμφωνηθεί το απαραίτητο πλαίσιο, με μοναδικό κριτήριο τα ίδια τα ζώα.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Πιστιόλας αναφέρει: «Το θέμα δεν προσφέρεται για κριτική και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Σαφώς και υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Και σαφέστατα αυτό θα γίνει μόνο όταν ως κοινωνία συναποφασίσουμε ένα διαφορετικό μοντέλο, δεσμευτικό και με κύριο χαρακτηριστικό την πραγματική αγάπη για αυτά τα πλάσματα, που βρέθηκαν εκεί όχι από δική τους επιλογή, αλλά από την κακή ανθρώπινη πρακτική. Άποψή μου είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείνουμε άλλο τα μάτια. Και μέχρι να σταματήσουν να υπάρχουν αδέσποτα, οφείλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για αυτά. Αν υπάρχουν άλλες προτάσεις, είμαστε εδώ για να τις ακούσουμε και να τις υιοθετήσουμε. Επί του παρόντος, πρέπει να κάνουμε ότι περνά απ’ το χέρι και την ευαισθησία μας για να έχουν τα αδέσποτα τους καλύτερους δυνατούς όρους ζωής. Και αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει».

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button