Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας καλεί στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Αιτωλίας και Ακαρνανίας με ανακοίνωσή του καλεί στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που θα διοργανωθούν στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει:


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ημέρας σύμβολο του αγώνα των όπου γης εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς οικονομική εκμετάλλευση και κοινωνική καταπίεση.

Τα μηνύματα και τα διδάγματα της Πρωτομαγιάς που ξεκίνησαν από τους αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886, είναι και σήμερα υπαρκτά και επίκαιρα αφού η μεγάλη μάζα των εργαζομένων βιώνει την εκμετάλλευση, την λιτότητα των μνημονίων, την υπέρμετρη φορολογία του κράτους, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την οικονομική μετανάστευση νέων επιστημόνων.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν την δύναμη και την πείρα να αλλάξουν τα πράγματα αρκεί να αντιληφθούν ότι αυτοί οι ίδιοι παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και αυτοί πρέπει να τον απολαμβάνουν.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σφετερίζεται και να απομυζεί τον κόπο τους αλλά πρέπει όλοι να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στις δήθεν αναπτυξιακές πολιτικές. Πολιτικές που στην πραγματικότητα οδηγούν στην παγίωση των μέτρων που ελήφθησαν εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ανέργων ενώ παράλληλα εκποιούν την Δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής σε όφελος ξένων και εγχώριων συμφερόντων.

Το μέλλον μας πρέπει να είναι ένας φωτεινός κόσμος κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης και όχι ο οικονομικός αφανισμός, η κοινωνική καταπίεση, η ανεργία και η μετανάστευση.

Η 1η Μάη, ημέρα που σηματοδοτεί και την απαρχή της αναγέννησης της φύσης και την επίσημη έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου μας φέρνει και πάλι αντιμέτωπους με προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες μας και όλους εμάς που εμπλεκόμαστε με την παραγωγή και την επιτυχή διάθεση της.

Ο χώρος μας παρόλο που είναι ο πλέον απαραίτητος για την επιβίωση μας, με την πάροδο των χρόνων μαραζώνει και φθίνει χωρίς να προβάλλονται εναλλακτικές επιλογές.

Ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας & Ακαρνανίας καλεί όλες και όλους να δώσουν «παρών» στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που θα διοργανωθούν στην Αιτωλοακαρνανία εκφράζοντας την αντίθεσή μας απέναντι στις πολιτικές της ανατροφοδοτούμενης οικονομικής ύφεσης και υπενθυμίζει σε όλους τους συναδέλφους που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας να συμμετέχουν και να προτείνουν δράσεις, για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου και τη βελτίωση του εργασιακού και επιστημονικού μας χώρου.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Χατζηαγάπη Βασιλική

Ο Γενικός Γραμματέας
Κομπλίτσης Χριστόφορος

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button