Γεγονότα

Πρώτοι και καλύτεροι φοιτητές του Τμήματος ΔΕΑΠΤ του Πανεπιστημιου

Άλλη μια “απάντηση” σε όσους απεργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα την κατάργηση και απαξίωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Φοιτητές του Τμήματος ΔΕΑΠΤ του Πανεπιστήμιου, αναδέχθηκαν πρώτοι σε 42 ομάδες σε διαγωνισμό επιχειρηματικότητας

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1/4/2013 σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας 2012 που υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να εμφυτεύσει το πνεύμα της επιχειρηματικότητας στους φοιτητές/-τριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Συνολικά στο διαγωνισμό συμμετείχαν 136 συμμετέχοντες που σχημάτισαν 42 ομάδες οι οποίες και συνέταξαν επιχειρηματικά σχέδια για την επιχειρηματική τους ιδέα.

Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του οικονομικού / επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Μέλη της Επιτροπής ήταν ο A. Γιάννου, Δ/ντής Κεντρικού Καταστήματος της Εurobank, o κ. Κ. Πιστιόλας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Αgrino A.E. και ο κ. Δ. Φίλης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μετά την αξιολόγηση δόθηκαν τα ακόλουθα βραβεία.

·        Το 1ο Βραβείο απενεμήθη στους φοιτητές Σύρου Πολυξένη, Ασπρούδη Παντελή, Θώμο Δημήτρη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων.

·        Το 2ο Βραβείο απενεμήθη στους φοιτητές Γρίβα Χαρίσιο, Αραπάκη Κάρολο, Καρβέλη Διονύση από τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών.

·        Το 3ο Βραβείο απενεμήθη στους φοιτητές Βαρτζιώτη Θεοφάνη, Καραμπίνα Ειρήνη, Τσίντζου Βιργινία, Συμεωνίδη Στέφανο από το τμήμα Πληροφορικής.

Το 1ο Βραβείο συνόδευσε χρηματικό έπαθλο, χορηγία της Τράπεζας Εurobank.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τ. Αλμπάνης τόνισε τη σχέση πανεπιστημίου, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα ʽΞεπερνώντας τα εμπόδια της Επιχειρηματικότηταςʼ με συμμετέχοντες τους ως άνω καθώς και τους κ. Ν. Κατερτσίδη και κ. Κ. Παπανικολάου, επιχειρηματίες. Τη συζήτηση συντόνισε ο επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, επικ. καθηγητής Γ. Γκωλέτσης.

Το έργο «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Πρόγραμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

www.epirusonline.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button