Αυτοδιοίκηση

Σε "εικονική πραγματικότητα" η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου για το έργο στα Αη Βασιλιώτικα

po-mosxolios-aibasiliotika3Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός της πρωτοφανούς παραποίησης της πραγματικότητας σχετικά με τη δημοπράτηση – συμβασιοποιήση και εκτέλεση του έργου της ανάπλασης στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων του Αγρινίου, την οποία πρόσφατα επισκέφτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου.

Στο δελτίο αυτό, περιλαμβάνονται πολύ σοβαρές ανακρίβειες σχετικά με την δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου, αφού υποστηρίζεται πως αυτό ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 και σε λιγότερο από έναν χρόνο και ενώ για σημαντικό χρονικό διάστημα είχε σταματήσει εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων που υπήρχαν στη χρηματοδότηση έργων, βρίσκεται κιόλας στη φάση της ολοκλήρωσης!

Η εξόφθαλμη παραποίηση των πραγματικών γεγονότων γίνεται εύκολα αντιληπτή αφού για τη συγκεκριμένη μεγάλη παρέμβαση έχουν εκδοθεί πλείστα όσα δελτία τύπου από την προηγούμενη δημοτική αρχή που επί των ημερών της το έργο δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και εκτελέστηκε σε μεγάλο ποσοστό.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου για την υπογραφή της σύμβασης τον Δεκέμβριο του 2013 ΕΔΩ

Δείτε την ανακοίνωση για την επίσκεψη του Π. Μοσχολιου στο έργο τον Μάρτιο του 2014 ΕΔΩ

Δείτε την ανακοίνωση της επίσκεψη Παπαναστασίου την περασμένη Πέμπτη ΕΔΩ

Η ενέργεια αύτη της σημερινής δημοτικής αρχής δεν έμεινε ασχολίαστη από την παράταξη της μειζωνος αντιπολίτευσης που εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου με δήλωση του πρώην δημάρχου Π. Μοσχολιού, που κάνει μεταξύ άλλων λόγο για “ζήτημα ηθικής τάξης”, “κουτοπονηριά”  και “εικονική πραγματικότητα”, καλώντας την σημερινή πλειοψηφία να εργαστεί με σοβαρότητα ώστε να ολοκληρώσει τα έργα σε εξέλιξη που παρέλαβε, χωρίς να παραποιεί με τέτοιον  τρόπο την πραγματικότητα.

Αναλυτικά δήλωση του Παύλου Μοσχολιού:

po-mosxolios-aibasiliotika2«Ας αφήσουν τις κουτοπονηριές και να αρχίσουν να δουλεύουν…»

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου, μετά την επίσκεψη του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου στο έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ & Κ.Χ. ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΗ- ΒΑΣΙΛΙΩΤΙΚΑ)» ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» Παύλος Μοσχολιός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να επισημάνω, πως το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε στις 22-10-2013 και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπογράφτηκε στις 23-12-2013 και αμέσως μετά ξεκίνησε η κατασκευή του. Η πρώτη επίσκεψή μου στο έργο έλαβε χώρα στις 6-3-2014 και ενώ οι εργασίες προχωρούσαν ικανοποιητικά. Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή αναφέρει στο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, πως το έργο ξεκίνησε στις 23-12-2014!!! Όλα αυτά μπορεί να τα δει ο οποιοσδήποτε, εάν απλώς ανατρέξει στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Η οποιαδήποτε παραποίηση των γεγονότων, καθώς και η επίκληση αναληθών χρονολογιών, εκτός του ότι εγείρουν ζητήματα ηθικής τάξης, αλλοιώνουν την πραγματικότητα, αλλά και την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων στον Δήμο Αγρινίου, γεγονός το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι, για να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η Δημοτική Αρχή μετά από 14 μήνες απραξίας, κάνοντας το άσπρο μαύρο, κατά την προσφιλή της τακτική, όπως στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για τον ισολογισμό-απολογισμό, επιχειρεί να παρουσιάσει έργο, το οποίο βασίζεται σε αναληθή παρουσίαση των γεγονότων, ζώντας σε μια κατάσταση εικονικής πραγματικότητας. Εμείς παραδώσαμε στον τομέα των Υποδομών ένα σύνολο δημοπρατημένων έργων, ύψους 162,5 εκατ. ευρώ, μοναδικό σε πανελλαδικό επίπεδο και είμαστε περήφανοι για αυτό.

Χαιρόμαστε που ο Δήμαρχος επιτέλους επισκέπτεται τα έργα, τα οποία εμείς σχεδιάσαμε, εντάξαμε και δημοπρατήσαμε, ώστε να κατανοήσει και το μεγάλο έργο, που τελικά παραδώσαμε. Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να αφήσει τις ‘’κουτοπονηριές’’ και τα επικοινωνιακά ‘’πυροτεχνήματα’’, να κατανοήσει ότι η προεκλογική περίοδος έχει προ πολλού τελειώσει και δεν είναι πλέον αντιπολίτευση και να εργαστεί σκληρά, ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, τα οποία παρέλαβε και όχι να κομπορρημονεί ή ακόμα και να οικειοποιείται έργα, τα οποία προεκλογικά, καθώς και μετεκλογικά αποδομούσε, προσπαθώντας να πλήξει την δική μας Δημοτική Αρχή.

Τέλος, να είναι σίγουροι ότι εμείς, χωρίς ίχνος μικροψυχίας, θα χειροκροτήσουμε κάθε προσπάθεια, που θα γίνει προς την κατεύθυνση της ένταξης και νέων έργων. Εξάλλου, όταν ένα σημαντικό έργο υλοποιείται, ανταμείβεται η προσπάθεια και ο αγώνας όλων μας, αφού ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών είναι ο πολίτης του Δήμου Αγρινίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button