sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Στη σκιά των ανακοινώσεων Κεραμέως η υποδοχή των φοιτητών του νέου Τμήματος της Γεωπονικής στο Αγρίνιο (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, στη σκιά των χθεσινών αποφάσεων της υπουργού Παιδείας, για την αναστολή λειτουργίας του δεύτερου Τμήματος της Γεωπονικής στο Αγρίνιο του χρόνου, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο.


Παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας, ο Κοσμήτορας της σχολής Γ. Σαλάχας, καθηγητές και αρκετοί πρωτοετείς.

Η Μαρία Σαλμά ειδικότερα, ευχαρίστησε τους φοιτητές που επέλεξαν το τμήμα για τις σπουδές τους και τόνισε τη σημασία του τμήματος για το πανεπιστήμιο , αλλά και του πανεπιστημίου για την περιφέρεια.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου στον χαιρετισμό του είπε πως στόχος της δημοτικής αρχής είνα ι αξιοποίηση της δυναμικής του τμήματος για το καλό της πόλης. “Πρέπει να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια για απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος. Η εν πολλοίς άδικη σε βάρος μας πολιτική ελπίζουμε να σταματήσει”, σημείωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου

Συνέχισε επισημαίνοντας πως η ανακοίνωση για αναστολή λειτουργίας του τμήματος μας βρίσκει διατεθειμένους “να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο. Θα συζητήσουμε με την υπουργό και θα ζητήσουμε τη λειτουργία του νέου τμήματος στο Αγρίνιο”.

Ο Κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Σαλάχας ευχήθηκε στους φοιτητές ότι καλύτερο για τις σπουδές τους και ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο που βρέθηκαν στην εκδήλωση.
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος, πάνω στα τρόφιμα λέγοντας στους φοιτητές πως το έργο τους θα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου:

Τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών υποδέχθηκαν, σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τοπικοί φορείς, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά και ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, αφού είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Αν. Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας Γιώργο Τσιάμη και τον Αν. Καθ. Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων Γρ. Μπεληγιάννη, καλωσόρισε τους φοιτητές στους οποίους ευχήθηκε καλές σπουδές: «Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αποτελεί ένα από τα νεότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ένα σύγχρονο Τμήμα με φιλοδοξία να παρέχει υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο. Να παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας, με καλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημερώσεων και δράσεων για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων μας.

Ως εκ τούτου, στόχος μας θα είναι η αξιοποίηση της δυναμικής του Τμήματος προς όφελος της πόλης. Να γίνουμε ο κρίκος στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τους παραγωγικούς φορείς. Δυστυχώς, στο Αγρίνιο, τα τελευταία χρόνια γίναμε αποδέκτες μιας συνεχιζόμενης αδικίας με την απαξίωση και κατάργηση τμημάτων.

Ελπίζουμε η, εν πολλοίς, άδικη εις βάρος μας πολιτική να σταματήσει και να υπάρξει έμπρακτη στήριξη στο νέο τμήμα.

Συναντιόμαστε στη σκιά της χθεσινής ανακοίνωσης για αναστολή της λειτουργίας 38 τμημάτων πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής Αγρινίου. Μια ανακοίνωση που μας βρίσκει αποφασισμένους να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο.

Είναι πρόδηλη η αγωνία αλλά και η αγανάκτηση, τόσο η δική μου όσο και των συνδημοτών μου, για την εξέλιξη.

Η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Σε άμεση συνεννόηση και σύμπραξη με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα συζητήσουμε με την Υπουργό και θα αναζητήσουμε λύση, με καταγεγραμμένη την θέση μας για έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος το Αγρίνιο» , ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button