ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Πρώτη συνεδρίαση του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα»

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» μετά από πρόσκληση του Συντονιστή, Γιώργου Παπαχριστόπουλου.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με τη συμμετοχή του επικεφαλής της παράταξης, Σπύρου Σκιαδαρέση, του Τομεάρχη Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Θανάση Πετρόπουλου, του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, Γιώργου Σιγαλού, του Γραμματέα του συνδυασμού, Θανάση Πυρρή και μελών του Τομέα και από τους τρεις Νομούς της Δυτικής Ελλάδος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τον αγροτικό κόσμο σε δεινή κατάσταση.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η απαξίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής που εκτινάχθηκε μετά και την ενεργειακή κρίση, η έλλειψη ουσιαστικού πλαισίου στήριξης των νέων αγροτών, η έλλειψη έργων υποδομής, η αδυναμία διαχείρισης της κλιματικής κρίσης, κ.α.

Όπως επισημάνθηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες η κατάσταση στον πρωτογενή τομέα είναι εκρηκτική, αναγκάζοντας τους αγρότες να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, στήνοντας μπλόκα και στη Δυτική Ελλάδα, ως ύστατη ενέργεια να εικαστούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση και να δοθούν άμεσα λύσεις.

Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» συμπαρίσταται στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής μας κοινωνίας, ενώ αποφασίστηκε ο Τομέας Εργασίας να επεξεργαστεί συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων και δράσεων που θα κατατεθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταθέτοντας αίτημα να συγκληθεί ειδική, έκτακτη συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και την υποστήριξη των αιτημάτων τους.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button