Τέχνες

Πρώτη σε πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό μαθήτρια του Γυμνασίου Αγίου Κων/νου

pol-pentzikis-poiisiΣήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, η απονομή των βραβείων του 5ου Πανελλήνιου λογοτεχνικού  διαγωνισμού εφηβικού διηγήματος και ποιήματος “Γρηγόρης Πεντζίκης”.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό εγνωσμένου κύρους, ενώ οι συμμετοχές την φετινή χρονιά ξεπέρασαν τις 500, με αποστολή ποιημάτων και διηγημάτων από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων απ’όλη την Ελλάδα, αλλά και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού.

Η φετινή διοργάνωση του διαγωνισμού έχει ιδιαίτερη σημασία για την Αιτωλοακαρνανία, μιας και η μαθήτρια του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου Βασιλική Σελεβίστα με το ποίημα της “Γυαλί” πρώτευσε μεταξύ των μαθητών όλων των Γυμνασίων της χώρας που συμμετείχαν!

Συγκεκριμένα, από ένα σύνολο πεντακοσίων  συνολικά κειμένων, που όλα διαβάστηκαν με προσοχή και σεβασμό, η Επιτροπή του διαγωνισμού προχώρησε ομόφωνα στην επιλογή των ακόλουθων κειμένων για διάκριση:
Α. Επίπεδο Λυκείου
 – Ποίηση:
1ο βραβείο: Ειρήνη Τερεζοπούλου (ψευδώνυμο: Τερέζα – ΓΕΛ Καστριτσίου Πατρών για το ποίημα «ΙΑΤΡΙΚΗ vs ΠΟΙΗΣΗ».
2ο βραβείο: Γιώτα Σκλαβούνου (ψευδώνυμο: Λήδα– Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού) για το ποίημα «Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους».
3ο βραβείο: Μαρία Πούρλη (ψευδώνυμο: Θάλεια – 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος) για το ποίημα «Α στερητικό»

Β. Επίπεδο Λυκείου
 – Πεζογράφημα:
1ο βραβείο: Μιχαλοπούλου Καρολίνα (ψευδώνυμο: Άννι Λόρακ – ΓΕΛ Παιανίας) για το πεζογράφημα «Οδός Βασιλίσσης Όλγας 20».
2ο βραβείο: Λιάμου Χριστίνα (ψευδώνυμο: Ονειροπαγίδα – Αριστοτέλειο Κολλέγιο) για το πεζογράφημα “Μετά θάνατον διάσταση”.

3ο βραβείο: Δέα Βασιλική-Ελένη (ψευδώνυμο: Ασκαρδαμυκτί– 3ο Γενικό Λύκειο Καβάλας) για το πεζογράφημα «Τα τελευταία λεπτά ελευθερίας ».

Γ. Επίπεδο Γυμνασίου  

– Ποίηση
1ο βραβείο: Βασιλική Σελεβίστα (ψευδώνυμο: Λήση – Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου) για το ποίημα «Γυαλί».
2ο βραβείο: Αντωνέλα Σιακκή (ψευδώνυμο: Ουτοπία– 2 ο Γυμνάσιο Αιγάλεω) για το ποίημα «Μικρέ πολύχρωμε φίλε μου».
3ο βραβείο: Λυδία Στόλη (ψευδώνυμο: Άλκηστις – Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα – Λιναρδάτου) για το ποίημα «Ζωγραφιές».

 Δ. Επίπεδο Γυμνασίου

– Πεζογράφημα
1ο βραβείο: Σπυριδωνίδου Νεφέλη (ψευδώνυμο: Φωτεινή ηλιαχτίδα – Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) για το πεζογράφημα «Νεφέλη»
2ο βραβείο: Μπαμπινιώτη Αθηνά (ψευδώνυμο: Παραμυθού – Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού») για το πεζογράφημα «Η Ιοκάστη και το δικαίωμα μέτρησης του χρόνου»
3o βραβείο Θεοδωρίδου Γεωργία (ψευδώνυμο: Φράνση Νόλαν- 4 ο Γυμνάσιο Δράμας) για το πεζογράφημα «Την ίδια ώρα».

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο διαγωνισμό την Παρασκευή 05 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 στο Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Η εκδήλωση απονομής βραβείων θα μεταδοθεί ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Βορείου Ελλάδας και διαδικτυακά (Live streaming) από σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας του STAR Βορείου Ελλάδας www.startvfm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button