PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ποιος είχε δίκιο (και) στο Αγρίνιο

Βλέποντας τον πρωθυπουργό της χώρας στο συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας δεν έμεινε καμιά αμφιβολία ποιος είχε δίκιο τότε στο δημοψήφισμα αλλά και ποιος είχε δίκιο στους δρόμους, τις πλατείες και τα δημοτικά συμβούλια.

Επειδή όμως δεν μας νοιάζει τόσο τι έγινε και τι γίνεται στους άλλους δρόμους, τις άλλες πλατείες και τα άλλα δημοτικά συμβούλια να θυμίσουμε τι υπέστημεν όλοι εμείς οι “μετωπολογικήδες”, οι “μενουμεευρώπηδες”, οι “αλήτες-ρουφιάνοι” κλπ, εδώ στα δικά μας λημέρια, στο Βραχώρι π.χ.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι απευθυνόμαστε σε εκείνο το κομμάτι του πολιτικού φάσματος, αριστερό ή δεξιό, που θα διεκδικήσει αύριο μεθαύριο από τη Νέα Δημοκρατία την διακυβέρνηση, την πλειοψηφία στην ευρωβουλή, τις περιφέρειες και τους δήμους. Περίπου, δηλαδή, όσους ήταν και τότε και τώρα ΣΥΡΙΖΑ και πλέον δεν έχουν καμιά δικαιολογία, πρέπει να λένε αυτά που λέει ο ηγέτης τους και πρωθυπουργός της χώρας.

Με άλλα λόγια για όσους τότε ήταν στο δρόμο, ψήφισαν ΟΧΙ και την σημερινή κυβέρνηση και σήμερα είναι ΛΑΕ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΚΚΕ δεν άλλαξε κάτι, είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τότε, οπότε μπορούν να μπουκάρουν και να κατεβάζουν και πάλι τις σημαίες της Ευρώπης στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ή να γράφουν στο facebook για χρηματοδοτούμενους από την Κομισιόν(!). Οι υπόλοιποι όμως όχι.

Όσοι,δηλαδή, είναι και σήμερα στα κυβερνητικά σχήματα θα πρέπει να θυμούνται πάντα το μπούλινγκ και τις κατηγορίες για “γερμανοτσολιάδες” σε εκείνους με τους οποίους σήμερα συνεργάζονται κιόλας(με κάποιους) και καλώς συνεργάζονται αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός πλέον νιώθει κοντά σε χώρους όπως το γερμανικό SPD.

Να δούμε μόνο τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

“Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ.

Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων της λιτότητας”. Τόσο ξεκάθαρα, τόσο όμορφα, ούτε “κλαίω κάθε τέτοια μέρα” που είπε η σύντροφός του, ούτε τίποτε.

Εντάξει, μια σχετική θολούρα γιατί είχαμε φτάσει τότε σε κείνο το σημείο με εκείνο το παγώνι για υπουργό Οικονομικών ακόμα υπάρχει αλλά δεν λύνεται αυτό.

Το “η Ελλάδα έφθασε στη χρεοκοπία εξαιτίας μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει το πλούτο της σε τράπεζες του εξωτερικού”, το τονίζαμε ως προς το δεύτερο σκέλος του, εμείς οι …κακοί για τους αντιμνημονιακούς και γερμανοφάγους που έσκουζαν όλη μέρα γιατί ήθελαν δραχμή.

Από την άλλη, τα αίτια της χρεοκοπίας δεν ήταν και δεν είναι αυτά σε μια χώρα που θέλει τρεις ΕΝΦΙΑ το χρόνο μόνο για τις συντάξεις των 55ρηδων…

Λοιπόν παιδιά, στην πλατεία στο Σιντριβάνι και τη ΔΕΗ με τα ντου και στο δημαρχείο Αγρινίου με τα ντου και με τις μπούκες στο δημοτικό συμβούλιο και με τις ξεκούδουνες κατηγορίες για άσχετα θέματα όπως το Πάρκο και με τις αντισυγκεντρώσεις και με τις απειλές δι’ αντιπροσώπων και με τις έξτρα …παρελάσεις, το δημοψήφισμα που είχε γίνει ήταν για μέσα ή έξω από το ευρώ και την Ε.Ε. και ο πρωθυπουργός σήμερα σας εξηγεί ότι αποφάσισε εκ των υστέρων με “καθαρό μυαλό”.

Για σας το λέει που σήμερα είστε ακόμη μαζί του και έχετε σκοπό να είστε και αύριο. Όχι για μας που σας τα λέγαμε όλα αυτά από τότε.

η συντακτική “σας τα λέγαμε” μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button