Ροή Ειδήσεων

Πρόταση στους κτηνοτρόφους του Βάλτου για δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Κτηνοτρόφους απέστειλε η πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση  “Καταφύγιο Άγριας Ζωής Πεταλά”, με την οποία τους ζητά την δραστηριοποίηση τους, για την δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου μέσα από τον Φορέα Διαχείρισης Προστασίας και Ανάδειξης Καταφυγίου Άγριας Ζωής Πεταλά” , με αφορμή την αδειοδότηση και δημιουργία μεγάλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους κτηνοτρόφους του Βάλτου:

“Φίλε Κτηνοτρόφε,

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας έχουν εγκριθεί, τρία μεγάλα έργα Α.Π.Ε..

1) Σύστημα αντλησοταμίευσης στην Αλευράδα,

2) Αιολικός Σταθμός στην θέση Πεταλάς του Τ.Δ. Κεχρινιάς, και

3) Αιολικός σταθμός στην ευρύτερη περιοχή του Περδικακίου, Αυλακίου και Πατιόπουλο. Αναγνωρίζοντας το ρόλο και τη σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εκτιμούμε ότι για κάθε έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, που αναμένεται να έχει επιπτώσεις τόσο στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη, τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στο περιβάλλον, ως χώρο ζωής και ως πεδίο ανάπτυξης του ανθρώπου, θα ήταν ορθό και πρέπον να ζητούνται οι απόψεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς (Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, κ.α.) .

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις και αποφάσεις των υπεύθυνων αιρετών συμβούλων και φορέων δεν πρέπει να βασίζονται σε αυθαίρετες αποτιμήσεις επί επιστημονικών θεμάτων και ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις για άδειες σταυλικών εγκαταστάσεων, χωρίς καμία πρωτοβουλία από μεριά τους, για την επίλυση τους. Με αποτέλεσμα εκατοντάδες κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίζετε τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, για να ξεφύγεις από τα γρανάζια του «ελεγχόμενου» κρατικού μηχανισμού και να δώσεις οριστική λύση στο πρόβλημά σου. Πολύ περισσότερο δε να εκμεταλλευτείς ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΠΕΤΑΛΑ Αρ. Μητρώου: Α/Α 1/01-03-2017 Π.Α – Α.Φ.Μ.: 997190601 Αρ. Λογαριασμού ΕΤΕ: 321/001520-27 τις αναπτυξιακές δυνατότητες που σου δίνονται, μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα ( 100% χρηματοδοτούμενα), να εκσυγχρονίσεις την εκμετάλλευσής σου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 487/12-07-2002 Υπουργική απόφαση περί « Ίδρυση Κτηνοτροφικών Πάρκων», σου δίνεται η δυνατότητα να εκσυγχρονιστή η εκμετάλλευσή σου, με μηδενικό κόστος για τον κτηνοτρόφο, μέχρι την δημιουργία της εγκατάστασης.

Για να επιτευχθεί το παραπάνω θα πρέπει να συλλέξετε υπογραφές και να γίνει ενιαίο αίτημα προς τον Δήμο, για την ανάληψη πρωτοβουλίας και να δημιουργήσει τον Φορέα που θα υλοποιήσει και θα διαχειριστεί το Κτηνοτροφικό Πάρκο. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να γίνει και σε επίπεδο τοπικής κοινότητας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί ένας φορέας (Ν.Π.Ι.Δ.) οποιασδήποτε μορφής και να ενταχθεί στο άρθρο 10 του Ν. 2742/1999 περί « Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων» .

Με αυτό πετυχαίνετε τον χαρακτηρισμό εκτάσεων, ως Κτηνοτροφικές Ζώνες, κ.α., με υπογραφή Υπουργού, όπως και όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται σε όλοι την επικράτεια, χωρίς να ερωτάτε κανείς. Μόνο γνωμοδοτήσεις.

Φίλε Κτηνοτρόφε, αν θέλεις την αυτονομία σου, πρέπει να δράσεις άμεσα, γιατί κάποιοι σε θέλουν ελεγχόμενο και χειραγωγούμενο. Αν δεν διεκδικήσεις το μέλλον σου, θα σου το κλέψουν κάποιοι άλλοι. Όταν θα υλοποιηθούν όλα αυτά τα «μεγάλα αναπτυξιακά έργα» και θα χαθεί η ευκαιρία σου, θα είναι πολύ αργά. Θα είμαι δίπλα σε όποιον θέλει να διεκδικήσει ότι του ανήκει και ότι του έχουνε στερήσει, χρόνια τώρα, όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για το καλό μας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button