ΠαραπολιτικάΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Μια κοινή πρόταση που δημιουργεί νέα δεδομένα

Η συνεργασία Σταρακά, Καμμένου και Καζαντζή και η πρωτοβουλία να καταθέσουν κοινή πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα, διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό την συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο σε σχέση με όσα τουλάχιστον βλέπαμε στο παρελθόν.

Η κοινή θέση των τριών παρατάξεων, είναι φυσικά αποτέλεσμα του “Κλεισθένη” ο οποίος άλλαξε μεν χάριν της “κυβερνησιμότητας”, εξακολουθεί όμως να αφήνει περιθώρια συνεργασίας και συγκλίσεων.

Μακριά λοιπόν από λογικές “εκβιασμού” αποδείχθηκε περίτρανα ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση και συνεργασία , ακόμη και από παρατάξεις που έχουν διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά της πρότασης , ακόμη και αν είχε κάποια κενά … με καλή διάθεση μπορούσαν σίγουρα να ξεπεραστούν.

Άλλωστε ο δήμαρχος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι υπέρμαχος των συνεργασιών. Θέλησε να “οχυρωθεί” όμως πίσω από διαδικαστικά ζητήματα που επικαλέστηκε.

Και για να μην τον αδικήσουμε μέχρι ενός σημείου θέλησε να την συζητήσει την πρόταση , να εντάξει κάποιες από τις μελέτες μεταγενέστερα, στη συνέχεια όμως το πήρε πίσω.

Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχή για την συνέχεια.

Κατά τα άλλα, σίγουρα απογοητεύτηκαν όσοι περίμεναν συνεργασίες μόνο από τις παρατάξεις της κεντροαριστεράς, θεωρώντας “κομματική υποχρέωση” του Νίκου Καζαντζή να μην συνεργάζεται μαζί τους… Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός έδειξε πως για τον ίδιον, προηγούνται άλλα.


Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close