Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Πρόταση Π. Κατσούλη: «20 Μάρτη-ημέρα δράσης για τη δημόσια υγεία στη Δυτική Ελλάδα»

Πρόταση ώστε η 20η Μαρτίου να καταστεί Ημέρα Δράσης για τη Δημόσια Υγεία σε Αιτωλοακαρνανία – Δυτική Ελλάδα, καταθέτει ο υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης

Η πρόταση κατατίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, συλλόγους, σωματεία και φορείς.


Ο κ. Κατσούλης, εξηγεί γιατί προτείνεται την 20η Μαρτίου: «Γιατί αν τότε ουσιαστικά κλείσει η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, θα αποτελέσει την αποφράδα μέρα της καθολικής του απαξίωσης. Αυτό πρέπει να αποτραπεί!»

Αναλυτικά η πρόταση του κ. Κατσούλη:

«Γιατί προτείνουμε συντονισμένες αγωνιστικές μορφές δράσης σε όλο το Νομό και την Περιφέρεια;
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Δεν είναι μόνο η Κατερίνα Βογιατζή, η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, που παραιτήθηκε. Αρχές Γενάρη είχε παραιτηθεί η Ελένη Ιωαννίδου, διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Λίγο μετά, η αναισθησιολόγος – εντατικολόγος Πατρούλα Μανωλοπούλου, που η εξοντωτική δουλειά στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών την ανάγκασε να παραιτηθεί και να πάει να δουλέψει στην Κύπρο.

Είναι μακρά η λίστα των γιατρών του ΕΣΥ που παραιτούνται. Εντός του 2022 αποχώρησαν από το ΕΣΥ 400 γιατροί. Πολλοί ξενιτεύονται και προστίθενται στους 20.000 Έλληνες γιατρούς που εργάζονται στο εξωτερικό. Φεύγουν επειδή οι συνθήκες εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων και των πολλαπλών ελλείψεών τους, έχουν πλέον καταστεί επικίνδυνες και για τους ίδιους. Το αίσθημα ευθύνης και η αξιοπρέπειά τους δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν.

Την ίδια ώρα με νομοθετική ρύθμιση που τώρα συζητείται στη Βουλή, το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων μετατρέπεται σε ιδιωτικού δικαίου, ενώ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω ελλείψεων προσωπικού, τα τακτικά χειρουργεία προγραμματίζονται 8 έως 10 μήνες μετά τη διάγνωση. Ο κατάλογος της κατάρρευσης του ΕΣΥ είναι δυστυχώς ατελείωτος σε όλη τη χώρα, την Περιφέρεια και το Νομό μας.

Γι’ αυτό επιβάλλεται συντονισμός των αγωνιστικών δράσεων και ενεργειών παντού και ιδίως στην περιοχή μας. Τη μορφή τους θα την αποφασίσουν οι ίδιοι οι συλλογικοί φορείς».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button