Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Πρόταση Καρβέλη για νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην Πάτρα

Το οποίο θα καλύψει ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Για τη δημιουργία ενός νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Πάτρα μίλησε στην παρέμβαση του ο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης στη “2η Φάση Διαβούλευσης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2021 – 2027” που έγινε το πρωί της Τετάρτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

Ακόμη αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, πολύ σημαντικό για την Πάτρα, με το οποίο θα αποφευχθεί η συρρίκνωση των πολιτών στα Νοσοκομεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».


Η τοποθέτηση του κ. Καρβέλη αναλυτικά:

«H συνεργασία μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε ότι αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι δεδομένη. Όμως με βάση τη νέα διαβούλευση και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, νομίζω ότι πρέπει να θέσουμε κάποιες προτεραιότητες.

Αναφέρομαι σε έργα βελτίωσης των υποδομών, όχι μόνο στα Νοσοκομεία της περιοχής μας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας ώστε να δώσουν δύναμη και πνοή στην ύπαιθρο, που όπως πολύ σωστά είπε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, ερημώνει. Αν εξασφαλίσουμε την υγεία στην ύπαιθρο, θα έρθουν και όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης οφείλω να κάνω ειδική μνεία σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στις υποδομές μας, ο οποίος θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Πολλά μηχανήματα που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, είναι παλαιάς τεχνολογίας και άμεσα πρέπει να αντικατασταθούν.

Από την πλευρά μας, βέβαια, ως 6η ΥΠΕ, έχουμε βάλει αυτό το στόχο και προχωρούμε συνεχώς σε ανανέωση του εξοπλισμού, οπωσδήποτε όμως και η βοήθεια που θα έχουμε από το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική για να προχωρήσουμε με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Βεβαίως το πρόγραμμα βοηθά και στις προσλήψεις προσωπικού, όπως το προηγούμενο διάστημα που κάλυψε τη μισθοδοσία του επικουρικού, κάτι το οποίο νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί οι Νοσηλευτικές μας Μονάδες πάσχουν από προσωπικό.

Θέλω, τέλος, να βάλω δύο στόχους σε συνεχή διαβούλευση και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, που αφορούν δύο έργα τα οποία από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ έχουν ωριμάσει και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Πάτρα, το οποίο θα καλύψει ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Γιατί, όπως και να το κάνουμε πέραν από τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σε ευρύτερο φάσμα.

Το δεύτερο αφορά, τη δημιουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, πολύ σημαντικό για την Πάτρα, με το οποίο θα αποφευχθεί η συρρίκνωση των πολιτών στα Νοσοκομεία και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών».

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button