Αυτοδιοίκηση

Πρόταση για την κατασκευή μουσείου Λιμένος στο Αιτωλικό

koi-limenas-aitol1Πρόταση για την κατασκευή μουσείου Λιμένος στον χώρο της «Εξέδρας» στο Αιτωλικό, κατέθεσε ο δήμος Μεσολογγίου στο πρόγραμμα V/A Greece-Italy 2014-2020.

koi-limenas-aitol2Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι: Comune di Tricase, CIHEAM Bari, Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Λιμενικό Ταμείο Κέρκυρας και ERFC με τίτλο Development and valorization of port museums as natural and cultural heritage sites (Ανάπτυξη και αξιοποίηση των μουσείων λιμένων ως σημείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς). Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την δημιουργία ενός δικτύου μουσείων λιμένων που θα αποτελέσει τον πυρήνα του Δικτύου Μουσείων Λιμένων Μεσογείου. Το μουσείο θα είναι ένα πολιτιστικό κέντρο θαλάσσιας κληρονομιάς στο οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες να βλέπουν ιστορικά σκάφη της περιοχής, μεθόδους ψαρέματος, κτλ. καθώς και να παρακολουθούν τρισδιάστατες προβολές σχετικές με το θέμα του μουσείου. Μέσω διαδραστικών εφαρμογών και κατασκευών οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται κυριολεκτικά στην ιστορία της περιοχής μας.

koi-limenas-aitol3Η πρόταση του δήμου Μεσολογγίου περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση του εσωτερικού και του εξωτερικού του κτηρίου, της «Εξέδρας» αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να παραδοθεί στους δημότες και τους επισκέπτες ένα ζωντανό κύτταρο του Αιτωλικού, όπως άλλωστε πάντα ήταν η «Εξέδρα». Εκτός από οικοδομικές εργασίες και εργασίες καλλωπισμού και πρασίνου, θα γίνει και προμήθεια υπερσύγχρονου εξοπλισμού, οθόνες στερεοσκοπικής προβολής (3D), ανακαινίσεις αναπαλαιώσεις, κατασκευή εκθεμάτων, και θέση ενός υπάλληλου ΠΕ για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός είναι 476.900€.

Επικεφαλής της πρότασης είναι ο Παναγιώτης Σταράμος, σε συνεργασία με το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου και την κα. Χριστιάνα Παπαδημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close