Πρόταση για νέες ειδικότητες στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσολογγίου

Η Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου, ξεκίνησε και φέτος την προσπάθεια αποτύπωσης και διάγνωσης των αναγκών απασχόλησης σε επαγγέλματα, ειδικότητες και δεξιότητες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου, ενθαρρύνοντας τον κοινωνικό διάλογο.

Σκοπός είναι η σύνταξη πρότασης με τις νέες ειδικότητες, που θα προτείνει να λειτουργήσουν το νέο εκπαιδευτικό έτος 2024-2025.


Aναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με την παρούσα ανοικτή πρόσκληση καλούμε επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων) της περιοχής, εκπροσώπους της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και κάθε άλλο φορέα ή συλλογικό όργανο που μπορεί να απασχολήσει επαγγελματικά αποφοίτους μας, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για νέες ειδικότητες, συμμετέχοντας σ’ αυτό το γόνιμο ανοικτό κοινωνικό διάλογο, με σκοπό τη διαρκή προσαρμογή της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας με επαγγέλματα του μέλλοντος.

Πιστεύουμε ότι μια ολοκληρωμένη πρόταση θα πρέπει να περιέχει τεκμηρίωση με κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα που ίσως υπάρχουν διαθέσιμα, προτείνοντας κατάλληλες ειδικότητες που όχι μόνο να είναι δημοφιλείς και ενδιαφέρουσες αλλά και να δίνουν επαγγελματικές προοπτικές στους αποφοίτους στην ευρύτερη περιοχή.
Εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η ύπαρξη κατάλληλων εργαστηριακών υποδομών, που διαθέτει ή έχει πρόσβαση η Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία των προτεινόμενων ειδικοτήτων.
Τέλος, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας και τα νέα αναλυτικά προγράμματα, οι σπουδαστές θα πρέπει να πραγματοποιούν υποχρεωτικά Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία σε επαγγελματικούς χώρους αντίστοιχους με την ειδικότητα. Κατά συνέπεια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ύπαρξη αναγκαίου αριθμού θέσεων Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε φορείς του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή.
Στην ιστοσελίδα της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου (https://www.saekmesol.gr) μπορείτε να αναζητήσετε τις ειδικότητες που ήδη λειτουργούν αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τη Σχολή μας.
Οι προτάσεις σας μπορεί να αποσταλούν στο email του ΙΕΚ (saekmesol@sch.gr), ενώ είμαστε στη διάθεση σας για ανταλλαγή απόψεων και ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας.”

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου