ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Παράταξη Καζαντζή: Πρόταση για λήψη μέτρων στο δήμο Αγρινίου

Η δημοτική παράταξη του Νίκου Καζαντζή “Ο Τόπος μας Αξίζει” με ανακοίνωση στηρίζει και επικροτεί τις αποφάσεις που βρίσκονται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των δημοτών.

Παράλληλα προς ενημέρωση των πολιτών,  στην ανακοίνωση συμπεριλαμβάνεται το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, στο σημείο που αφορά το Δήμο Αγρινίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η παράταξη μας, πιστή σε όσα πρεσβεύει, στηρίζει και επικροτεί τις αποφάσεις που βρίσκονται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας και της αντιμετώπισης των αντίξοων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων που απαρτίζουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες.


Επί πλέον θεωρούμε ότι, μετά και την δημοσίευση της προχθεσινής Π.Ν.Π. (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου), μετά και από το δίκαιο αίτημα της ΚΕΔΕ, πρέπει να λάβουμε, ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, τις αποφάσεις που επιβάλλονται ώστε να μην πληγούν περισσότερο οι συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται από την παγκόσμια πανδημία, έτσι ώστε να απαλλαγούν από τέλη, μισθώματα και εν γένει επιβαρύνσεις, στο μέτρο του εφικτού.

Το θεωρούμε αυτονόητο ότι αυτό θα γίνει και ότι θα συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις.

Σε αντίθετη περίπτωση εμείς καταθέτουμε δημοσίως την θέση μας.

Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας για το περιεχόμενο της ΠΝΠ, στο σημείο που μας αφορά ως Δήμο Αγρινίου, το κείμενο έχει ως εξής:

ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Τεύχος A’ 68/20-3-2020

Άρθρο τριακοστό έβδομο

Κατεπείγουσες διατάξεις λειτουργίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7. Από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου2020 αναστέλλεται η καταβολή μισθωμάτων σε Δήμους για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171), μπορεί να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός
του διαστήματος απαλλαγής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α ́ 74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
Με την απόφαση αυτή μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός
του διαστήματος απαλλαγής”.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button