Άποψη

Πρόταση για κλιμάκωση δράσεων για τα ΑμεΑ

po-fessian

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Γεράσιμος Φεσσιάν με έγγραφο του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των ΑμεΑ στην Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια, τους Περιφερειακούς Συμβούλους κλπ καταθέτει πρόταση για κλιμάκωση των δράσεων και των κινητοποιήσεων των ατόμων με αναπηρία

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Φεσσιάν:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 Ως Άτομο με Αναπηρία έχω την υποχρέωση να σας καταθέσω εγγράφως ορισμένες σκέψεις μου. Συναδελφικά θα σας καλέσω να τις καταθέσετε στην συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου για αξιολόγηση, εφόσον αυτη πραγματοποιηθεί, για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των δράσεών μας. Και να με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα της.

Ο αγώνας διεκδίκησης καθυστέρησε να έρθει σχεδόν ένα χρόνο. Δεν θα μπω στην διαδικασία να ρίξω ευθύνες γιατί από την περσινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Νομαρχιακή Μονάδα ΙΚΑ ΑΓ. Αλεξίου και μετά δεν πήρατε ως οφείλατε καμία πρωτοβουλία. Είμαι όμως πεπεισμένος πως εάν δεν υπήρχε η διαμαρτυρία του γονέα την προηγούμενη εβδομάδα στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν θα είχατε αποφασίσει να  προχωρήσετε σε καμία δράση.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνα με πρόσκλησή σας, ανέφερα πως ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος και αντίξοος. Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με άλλους φορείς για να διατρανώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά και για να γιγαντώσουμε αυτή την προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό πήρα την πρωτοβουλία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στον Δήμο Πατρέων και τους απεύθυνα κάλεσμα υποστήριξης στον αγώνα μας. Επίσης σας προτείνω να απευθύνεται κάλεσμα προς τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Πατρών, Αιγίου, Κάτω Αχαγιάς, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Πύργου κ.α., σε συνάρτηση με τις κατά τόπου Διοικήσεις των Νομαρχιακών Τμημάτων ΑΔΕΔΥ, Σωμάτων Ασφαλείας, του Πανεργατικού Μετώπου και της ΕΣΗΕΠΙΝ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει επιτυχία ο αγώνας μας θεωρώ πως είναι η κοινωνική συνοχή, να έχουμε τους πάντες με το μέρος μας. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται αφενός καλύτερος συντονισμός και αφετέρου η δυνατότητα να συνθέσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις. Αυτό είναι καταλυτικό και απαραίτητο γιατί έτσι θα διαμορφωθεί στην κοινωνία το κλίμα που χρειαζόμαστε, γιατί «για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ». Πρέπει πάση θυσία να καταλάβει η κοινωνία ότι το πρόβλημα είναι δικό της και πως για να υπάρξει λύση πρέπει όλοι να αγωνιστούν.

Από άκρη σε άκρη της Περιφέρειας μας μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό τον δίκαιο αγώνα μας, αποσπασματικά και ο καθένας μόνος του δεν μπορεί. Έχουμε την κοινωνική ευθύνη να ξεσηκώσουμε τον κόσμο απέναντι στην λογική που ρατσιστικά μας απαξιώνει ως ανθρώπους καταπατώντας τα ανθρώπινα και ατομικά μας δικαιώματα, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα, όλοι μαζί μπορούμε και θα καταφέρουμε περισσότερα, αρκεί να προσπαθήσουμε.

Ξεσηκωθείτε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γεράσιμος Α. Φεσσιάν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button