Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

17 οι προτάσεις των Μικρομεσαίων στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» στη Δυτ. Ελλάδα

Με την υποβολή συνολικά 17 προτάσεων χρηματοδότησης, προϋπολογισμού  2.926.659,47 €, «έκλεισε» τη Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018, η πρόσκληση «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Οι προτάσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων.


«Οι επιχειρήσεις, που αξιοποιούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και αγωνίζονται σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον, αποτελούν το αισιόδοξο μήνυμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.

Βρισκόμαστε στο πλευρό τους. Σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και υλοποιούμε προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, έχοντας ως κεντρικό προσανατολισμό ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα και από την ενδυνάμωση της παρουσίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στις διεθνείς αγορές, γι αυτό και το πρόγραμμα της «Εξωστρέφειας» είναι προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Από τις συνολικά 17 προτάσεις που κατατέθηκαν, οι 11 αφορούν την Π.Ε Αχαΐας, οι 5 την Π.Ε Ηλείας και μία την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας. Η πλειονότητα των προτάσεων (12) προέρχονται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταποίησης ενώ κατατέθηκαν και πέντε προτάσεις  από επιχειρήσεις παροχής Υπηρεσιών (ψηφιακές υπηρεσίες, πληροφορική, ανάπτυξη λογισμικού, τηλεπικοινωνίες, κτλ).       Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός των 17 προτάσεων ανέρχεται σε 2.926.659,47 € ενώ η αναλογούσα επιχορήγηση (Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 1.694.218,03 €.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης, ανέρχεται σε 4.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χρήση ρήτρας ευελιξίας για τις δαπάνες που αφορούν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή δράση, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής επιχειρηματικότητας και η οποία αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις που θέλουν να αναβαθμιστούν, να βελτιώσουν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος τους και να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, προκειμένου να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές στις αγορές του εξωτερικού.

Μετά την  ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προτάσεων θα προκηρυχθεί ο Β’ Κύκλος του προγράμματος «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», που θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να υποβάλουν πρόταση στην αρχική προκήρυξη.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία της αξιολόγησης, τις αποφάσεις ένταξης ή μη και γενικότερα την πορεία της Δράσης θα παρέχονται από Γραφείο Ενημέρωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ν.Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών & Αμερικής (Ισόγειο), τηλ 2613 613 645-6, e-mail: dap@pde.gov.gr, URL: www.pde.gov.gr.

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button