Άποψη

«Πρώτα η χώρα και μετά το κόμμα»

po-karatzaferis

Κύρια σημεία συνέντευξης προέδρου ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Γ. Καρατζαφερη  στον Τ/Σ ΑΝΤ1

 «Προτάσσω πρώτα την πατρίδα μου και μετά το κόμμα. Αυτό μου έχει στοιχίσει. Και επειδή οι περισσότεροι σκέπτονται αντίθετα από εμένα, γι’ αυτό και έφτασαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο T/Σ ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη

Δεν κατεβαίνω υποψήφιος στις ευρωεκλογές στην Κύπρο

Προσκλήθηκα από 250 Κυπρίους φοιτητές που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα, για να μπω υποψήφιος ευρωβουλευτής, αλλά εγώ κατεβαίνω στην Κύπρο για να ενισχύσω το ΟΧΙ στο νέο σχέδιο που εργάζονται. Και δεν το κάνω για ίδιον όφελος. Το κάνω για το Έθνος και την Πατρίδα. Μήπως μπορέσω και συσπειρώσω περισσότερο κόσμο, μια που το θέμα περνάει λάθρα –εδώ τουλάχιστον στην Αθήνα- και να συμβάλλουμε στην μη παραχώρηση του νησιού στους Τούρκους. Και χαίρομαι που ο κ. Παπούλιας με δήλωσή του «άδειασε» τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Σαμαρά. Επομένως υπάρχει ελπίδα.

Για ευρωεκλογές

Θα πάρουμε μέρος στις ευρωεκλογές με δικό μας ψηφοδέλτιο. Είμαστε συνηθισμένοι σε άλματα και θα επαναλάβουμε ότι είχαμε κάνει το 2009.

Για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος πήρε μια πρωτοποριακή απόφαση. Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους μας που θα είναι σε ψηφοδέλτια και στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Όσον αφορά στην Αθήνα, κάποια στελέχη μας –τα περισσότερα- προτιμούν τον κ. Κακλαμάνη και κάποια άλλα τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

Στην Θεσσαλονίκη βλέπω μια μεγαλύτερη προτίμηση των στελεχών μας στον κ. Τζιτζικώστα.

 

Για ενδεχόμενο συνεργασίας του με ΝΔ

Θα υπήρχε ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ μόνο αν άλλαζε πολιτική και σοβαρευόταν, αλλά αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Γιατί είμαι εκτός Βουλής

Αυτό συμβαίνει γιατί έγινα αντάρτης και δεν δέχθηκα να εκτελέσω αυτά που μου έλεγαν τα «μεγάλα» αφεντικά. Και εννοώ τους Αμερικάνους που δεν ήθελαν να φέρω τους Ρώσους στην Ελλάδα και δεν ήθελαν ν΄ ακούσουν για συγκυβέρνηση που εγώ είχα προτείνει. Τώρα, έχουμε και τα ντόπια «αφεντικά», τους «νταβατζήδες» όπως τους είχε αποκαλέσει ο κ. Καραμανλής.

 

 Περί πλεονάσματος

Αν ξοφλήσει ο κ. Σαμαράς τα χρέη στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τότε δεν θα έχουμε πλεόνασμα. Αν δεν πληρώνεις τίποτα, έχεις πλεόνασμα αλλά σε κυνηγούν όλοι για τα χρέη. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά.

Η αγροτιά, βασικός παράγοντας επίλυσης της κρίσης

Βλέπω τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Μα δεν μπορούν να καταλάβουν στην κυβέρνηση, ότι το μόνο που θα μπορούσε να μας σώσει στην παρούσα φάση είναι η γη; Σήμερα δίνω 2,5 φορές παραπάνω χρήματα για εισαγωγή γάλακτος και κρέατος, απ’ ότι δίνω σε πετρέλαιο. Είναι δύσκολο να βάλουν τους αγρότες ν΄ αγοράσουν αγελάδες και κατσίκες; Είναι δυνατόν να επιδοτείται το βαμβάκι και να μην επιδοτείται ο αραβόσιτος που είναι τροφή για τα ζώα; Αλλά και οι τρεις τελευταίοι πρωθυπουργοί δεν έχουν δουλέψει μια μέρα. Και γι’ αυτό δεν μπορούν να ελέγξουν τα πράγματα.

 Για κ. Τσίπρα

Μην με συγχέετε με τον κ. Καμμένο που θέλει να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα για να γίνει πρωθυπουργός. Μακριά από μένα αυτές οι επιλογές. Ο κ. Τσίπρας δεν θα υπήρχε, αν ο κ. Σαμαράς δεν ήταν τόσο ελλιπής.

Για την απάτη των ΜΚΟ

Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τους «νταβατζήδες» που είπε ο Καραμανλής και δεν τόλμησε, από τις αργυρώνητες γραφίδες και μικρόφωνα που αλλοιώνουν την αλήθεια και την δημοκρατία, εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους –και αυτούς θα στήσω πρώτα στην συνείδηση του ελληνικού λαού- και τέλος απ’ αυτούς που κλέβουν και είναι πολλοί.

Το 2010, είχα πει στη Βουλή να καταργηθούν οι ΜΚΟ γιατί δεν προσφέρουν τίποτα και το κράτος να αναλαμβάνει τα πάντα. Δεν θέλει και ιδιαίτερη ικανότητα για να ξεφύγουμε απ’ αυτή την κατάσταση.

Γι’ αυτό θέλω να πάω στο Ευρωκοινοβούλιο. Για να τα πει επιτέλους κάποιος όλα αυτά στον κ. Ο. Ρεν και στην «ομάδα» της Ευρώπης. Ξέρω πολλούς ανθρώπους και πράγματα εκεί και δεν είναι τυχαίο που είχα πετύχει κάποιες πρωτιές σαν ευρωβουλευτής. Όταν ήμασταν ευρωβουλευτές την ίδια περίοδο με τον κ. Σαμαρά, εκείνος είχε κάνει 9 παρεμβάσεις και εγώ 670, εκείνος είχε κάνει 6 ομιλίες και εγώ 101. Αυτή είναι η διαφορά.

 Για τον χρόνο των εκλογών

Όταν ήμασταν στην Βουλή, είχαμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Και δεν γινόντουσαν αυτά που γίνονται σήμερα. Λειτουργούσα πάντα πυροσβεστικά. Στην επόμενη Βουλή, νομίζω θα καλυτερέψουν οι όροι.

Εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Το βλέπω πολύ πιθανό να γίνονται το 2014, διαφορετικά θα γίνουν σε ένα χρόνο από σήμερα με την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button