Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Χρηματοδότηση στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες

Αιχμηρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ακτίου-Βόνιτσας για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης

Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 120.000 € προς τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργία Προσβάσιμων Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020»

Στο πλαίσιο του έργου θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών στις παραλίες Βόνιτσας και Παλαίρου για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται περιλαμβάνεται η προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία μη μόνιμων υποδομών και ειδικότερα:
•-διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα,
•-αποδυτήρια – ντουζ, W.C για ΑμεΑ,
•-ενημερωτικές πινακίδες – σήμανση,
καθώς και θα διαμορφωθούν
•-διάδρομοι σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα
•-ειδικοί χώροι σκίασης

Να σημειωθεί πως η παραπάνω ενημέρωση έγινε από την Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Βόνιτσας, με την ευχή “…η Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που της δίνεται και θα αφήσει κατά μέρος την προσφιλή δικαιολογία της για έλλειψη πόρων και χρηματοδότησης. Δικαιολογία που πια δεν πείθει κανέναν και δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική για τον Δήμο μας ανεπάρκειά της.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button