Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ξεκινά έργο για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς

Τη δυνατότητα δημιουργίας επισκέψιμων μονοπατιών σε προστατευμένες περιοχές φυσικού κάλους παρουσίασε στην εισήγησή του στην ημερίδα για τον «Προσβάσιμο Τουρισμό», ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης.

Η  ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018. Την Ημερίδα διοργάνωσε η εταιρεία p-consulting.gr, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GROWMAT– Growing the Market in Accessible Tourism (Πρόγραμμα Erasmus+ KA2). Στην Ελλάδα το Έργο υλοποιείται από την p-consulting.gr.


Σκοπός της Ημερίδας, ήταν να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό για τους στόχους του Έργου, αλλά και να ευαισθητοποιήσει σ’ ότι αφορά την έννοια της προσβασιμότητας στον τουρισμό και της σημασίας της για τη διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής αγοράς, δίνοντας έμφαση στον προσβάσιμο τουρισμό και το κοινό που έχει ανάγκη από εξειδικευμένες υπηρεσίες και υποδομές.

Στην παρουσίασή του ο κ. Συρμακέσης παρουσίασε μια σειρά από παρεμβάσεις που θα γίνουν σε περιορισμένες περιοχές σε Ελλάδα και Ιταλία στα πλαίσια του έργου e-Parks που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τη δημιουργία ξύλινων μονοπατιών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης με αναπηρικά καροτσάκια, προσθήκη ξύλινων τραπεζιών εστίασης μέχρι δέκα ατόμων με ειδικές εσοχές για αναπηρικά καροτσάκια και δυνατότητα πρόσβασης σε επιλεγμένες διευθύνσεις στο διαδίκτυο και προτροπές για νέες τουριστικές διαδρομές.

Το έργο θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button