ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κορωνοϊός – Υπουργείο Μεταφορών: Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ

Αναστέλλεται προσωρινά στο σύνολο της Επικράτειας η λειτουργία τωνΙδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) και συγκεκριμένα, για το χρονικό διάστημα από 23/03/2020 έως και 31/03/2020, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση λαμβάνεται με βάση τα αναφερόμενα στην από 20/03/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά τα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ), που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές.

Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι ελέγχονται και από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Ως αρμόδια Υπηρεσία για την ενημέρωση του κοινού ως προς την εφαρμογή της παρούσας ορίζεται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1520 και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την αποφυγή συνωστισμού είχε ήδη παραταθεί μέχρι την 30η Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ).

Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης περί εξάπλωσης του νέου κορωνοΐού covid-19, το ΚΤΕΟ Αγρινίου ενημερώνει με ανάρτηση του. Αναλυτικά:

Από Δευτέρα 23/03/202 – 31/03/2020 όλα τα ΙΚΤΕΟ της χώρας θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και δίδεται παράταση στα ισχύοντα ΔΤΕ με ημερομηνία λήξης 16/03/202 έως 30/04/2020.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ:
6949666090(Προέδρου Κιτσοπάνου Κωνσταντίνου)
6972435755 (Διευθ. συμβούλου Δαδάνη Γεωργίου)
Ε-mail: kteoagriniou@gmail.com

Μην ξεχνάτε..

#μενουμεσπιτι

*Θα διενεργείται τεχνικός έλεγχος ΜΟΝΟ φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές

cnn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button