ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προσοχή στις απάτες με δήθεν email Τραπεζών

Αυξημένες οι καταγγελίες το τελευταίο διάστημα

Αύξηση των καταγγελιών για περιπτώσεις εξαπάτησης ηλεκτρονικών μηνυμάτων με δόλια χρήση του ονόματος μεγάλης τράπεζας, έγιναν και στο agriniopress.

Τα μέτρα “κοινωνικής απόστασης” για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού αυξάνουν μεν τις συναλλαγές μέσω του Internet, ωστόσο, αυξάνονται και τα κρούσματα εξαπάτησης των καταναλωτών.

Οι κακόβουλοι, συνήθως επωφελούνται από το χάος και τη σύγχυση για να φτιάξουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα-ηλεκτρονικού ψαρέματος, να φαίνονται πιο πειστικά.

Και η κρίση του κορωνοϊού δημιουργεί την τέλεια παγίδα για τους καταναλωτές.
Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζεται ότι παρέχει πληροφορίες σχετικές με τράπεζες θα πρέπει να εξετάζεται με καχυποψία.

Μηνύματα όπως η αλλαγή κωδικών, ή μεταφορά χρημάτων κτλ είναι τέλειες μορφές για επιθέσεις ηλεκτρονικού “ψαρέματος”. Να είστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά αν περιέχουν συνημμένα ή εξωτερικούς συνδέσμους.

Προσοχή επίσης και στις εικόνες των email. Ένα αρχείο που κρύβεται πίσω από την εικόνα σε ενα κακόβουλο email, θα ανοίξει μια σελίδα άμεσης λήψης και θα ξεκινήσει αμέσως τη λήψη του κακόβουλου αρχείου.

Για παράδειγμα, το Outlook η Yahoo και το Gmail έχουν ορίσει από προεπιλογή να μην εμφανίζουν τις εικόνες των email και οι ίδιοι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν να κατεβάσουν τις εικόνες, προκειμένου να μπορέσουν να τις δουν.

Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων στους λογαριασμούς σας και στους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων που έχετε εγγραφεί και να είστε πολύ προσεκτικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button