Γεγονότα

Προσφυγή για το πανεπιστήμιο- ποδηλατόδρομοι στο Δημοτικό Συμβούλιο

po-dimotiko19-7-13a

Με κυρίαρχο θέμα τις απολύσεις στο δημόσιο αλλά και με δυο σημαντικές αποφάσεις εξελίσσεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Και τα τρία θέματα συζητήθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης και ειδικά σε αυτό των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων επικράτησε προβληματισμός για το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα ο δήμαρχος μίλησε για απαράδεκτες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις τόσο σε βάρος των εργαζομένων όσο και σε βάρος των δήμων της χώρας, επισημαίνοντας πως επιχειρείται μια σταδιακή απαξίωση του θεσμού της Τ/Α.

Ο κ. Καλαντζής από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης επισήμανε πως αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση δεν ξέρει τι θέλει να κάνει με την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας όμως πως και η ίδια αυτοδιοίκηση έχει υποπέσει σε λάθη, υπογράμμισε όμως την συμπόρευση με την δημοτική αρχή και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

po-dimotiko19-7-13bΑκολούθησε κύκλος παρεμβάσεων από μεγάλη μερίδα δημοτικών συμβούλων που εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους με τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τόσο στους δημοτικούς υπαλλήλους όσο και ευρύτερα στον δημόσιο τομέα.

Από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίστηκε  πως επιχειρείται στοχοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να απαξιωθεί πλήρως τα «φιλέτα» των αρμοδιοτήτων της να περάσουν σε ιδιώτες.

Αξιοσημείωτη υπήρξε η παρέμβαση της αντιδημάρχου κ. Κατσαρή σχετικά με τις διαθεσιμότητες και τις καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνική- επαγγελματική εκπαίδευση. Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ΕΠΑΣ από 378 μαθητές θα μείνουν τελικά μόνο οι 36 , ενώ και στα ΕΠΑΛ καταργούνται οι ειδικότητες με την υψηλότερη ζήτηση. «Συνολικά 450 παιδιά μένουν εκτός εκπαίδευσης μόνον στο Αγρίνιο»,  σημείωσε η κ. Κατσαρή.

«Σε λίγο θα καταργήσουν κι εσάς, ήρθε η ώρα να διαλέξουμε στρατόπεδο», είπε από την πλευρά του  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του δήμου Αγρίνιου κ. Κουζέλης απευθυνόμενος στον δήμαρχο κ. Μοσχολιό, ο οποίος στην συνέχεια έκλεισε την συζήτηση επαναλαμβάνοντας πως επιχειρείσαι συλλήβδην απαξίωση της Τ/Α  «για να της βάλουν χέρι».

po-dimotiko19-7-13d«Η Τ/Α διατηρεί το 2,6% του κρατικού προϋπολογισμού και στάθηκε στο ύψος της στην περίοδο της κρίσης, συνεισέφερε την στιγμή που η κεντρική εξουσία αύξησε τα ληξιπρόθεσμα χρέη της. Αυτή η αποψίλωση φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί, πρέπει να επαγρυπνούμε», τόνισε ο Παύλος Μοσχολιός που ζήτησε από το Σώμα να εκδόσει ομόφωνο ψήφισμα κατά των διαθεσιμοτήτων- απολύσεων στο δημόσιο.

Επιτροπή από δημοτικού υπαλλήλους όλων των παρατάξεων θα επεξεργαστεί το ψήφισμα την Δευτέρα.

po-dimotiko19-7-13eΠροσφυγή για το πανεπιστήμιο

Εκτός ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γρίνος ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του Προεδρικού Διατάγματος του σχεδίου «Αθηνά» που καταργεί το αυτόνομο πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. «Το πανεπιστήμια δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε με νόμο και καταργείται με Προεδρικό Διάταγμα. Αυτό θα το προσβάλουμε στα δικαστήρια. Θα αναθέσουμε  την υπόθεση στον έγκριτο νομικό κ. Αλιβιζάτο και την ομάδα του για να μας εκπροσωπήσει», ανακοίνωσε ο κ. Γρίνος. Η σχετική ανακοίνωση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

po-dimotiko19-7-13cΠοδηλατόδρομοι – πεζόδρομοι στον Αϊ Γιάννη Ρηγανά

Στην ίδια συνεδρίαση τέλος ο κ. Μοσχολιός έκανε γνωστή την ένταξη στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του έργου της δημιουργίας δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στον Αϊ Γιάννη τον Ρηγανά και ειδικότερα στην περιοχή Ρουπακιά.

Πρόκειται για ένα οργανωμένα δίκτυο ξεχωριστών πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα έχουν ειδική διαμόρφωση  και θα ενισχύσουν την με ασφαλή τρόπο πεζοπορία – ποδηλασία  των πολιτών. Ο δήμαρχος Αγρίνιου επισήμανε πως οι πολίτες  που αθλούνται είτε με πεζοπορία είτε με ποδήλατο στο Αγρίνιο έχουν αυξηθεί και πως αυτή η δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί, πράγμα που γίνεται με την συγκεκριμένη παρέμβαση. Και η συγκεκριμένη εισήγηση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close